Hrvati u Njemačkoj

Sv. Nikola u hrvatskoj zajednici Karlsruhe: Vani je bilo poprilično hladno, ali naša srca bila su dobro zagrijana

14. prosinca 2022. u 9:32

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

U svim većim zajednicama Hrvatske katoličke misije Mittelbaden koja obuhvaća Gaggenau, Pforzheim i Bruchsal proslavljeno je “Nikolinje” nekoliko dana ranije. Naposljetku, sveti Nikola došao je i u zajednicu Karlsruhe.

FOTOGALERIJA: Božićna zabava Hrvata u San Joseu

Prve nedjelje ovoga mjeseca u hrvatskoj katoličkoj crkvi u San Joseu organizirana je Božićna zabava. Na početku tog divnog dana išli smo na svetu misu. Nakon toga u restoran Villa Ragusa na ukusan ručak. Sva su djeca plesala kolo i zabavljala se, a tada nam je u posjet došao poseban gost – sveti Nikola. Taj […]

Najprije je održana sveta misa u crkvi St. Elizabeth (Karlsruhe) na kojoj se okupio velik broj vjernika i djece. Misu je predslavio don Ivo Nedić, voditelj misije s don Vjekoslavom Kanićem.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Nakon svete mise u dvorani pokraj crkve održana je kratka akademija s recitacijama, igrokazom i prigodnim pjesmama u čast svetog Nikole, da bi sve završilo božićnom pjesmom: “Radujte se narodi”. Program je vodila vjeroučiteljica Đurđica Kušić s nastavnicom dopunske škole na hrvatskom jeziku Silvanom Perić.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden
Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Pri dolasku sv. Nikole u dvoranu djeca su ga s oduševljenjem pozdravila, a oni najmanji uzrastom, vriskom ga dočekali. Okupile su se mame i tate, djedovi i bake. Darova je bilo za sve dovoljno, čak i za 70-godišnjake.

Bogat program u HKM-u Köln: Upaljena treća adventska svijeća, predstavljeni krizmanici i proslavljeno Nikolinje

U crkvi Minoritenkirche u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln upriličeno je paljenje treće adventske svijeće, predstavljen je 31 pripravnik za primanje sakramenta krizme, izveden je prigodni scenski program i proslavljeno je Nikolinje. U Bergheimu je adventsku svijeću upalila obitelj Gosarić, u Bielsteinu obitelj Žilić, u Bonnu obitelj Barišić, u Kölnu obitelj Tolo i u Leverkusenu obitelj […]

Vani je bilo poprilično hladno, ali dječja srca i srca odraslih bila su vruća i dobro zagrijana. Nakon podjele darova uslijedio je domjenak s kolačima, kobasicama, sokovima i kuhanim vinom.

don Vjekoslav Kanić, Hrvatska katolička misija Mittelbaden