Sanda Pandža

Tajna uspjeha Splićanke koja je organizirala vjenčanje Toma Cruisea i Katie Holmes

13. ožujka 2023. u 15:57

Potrebno za čitanje: 3 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatsko-talijanski mozaik Rim

U organizaciji Udruge Hrvatsko-talijanski mozaik Rim i ove je godine u glavnom gradu Italije svečano obilježen Međunarodni dan žena.

Mini olimpijada starih igara: Djeca su ponovno dobila priliku osnažiti zajedništvo i ljubav prema domovini

U organizaciji udruga „Jedna Musica“ i „Hrvatsko-talijanski Mozaik“, u Rimu je protekli vikend održana prva dječja Mini olimpijada starih igara. Uz učenike hrvatske nastave u Rimu i Molizeu, na događaju su sudjelovali i predstavnici zajednica iz Ukrajine, Madagaskara i Italije. Djeca su odmjerila snage u skakanju u vrećama, potezanju konopa, preskakanju konopa, nošenju loptica na […]

S nestrpljenjem se očekivala gošća večeri, Splićanka Sanda Pandža za koju se s pravom može reći da je jedna od najuspješnijih Hrvatica, ne samo u Rimu, već i u cijeloj Italiji.

Hrvatsko-talijanski mozaik Rim

Poznata i uspješna organizatorica vjenčanja tom je prigodom predstavila svoju prvu objavljenu zbirku pjesama pod naslovom “Amare”, podijelivši srdačne trenutke s hrvatskom ženskom zajednicom u Rimu.

Uvodnu riječ uputila je potpredsjednica Mozaika Zrinka Bačić, a moderatorica večeri Luči Žuvela uvela je prisutne u svijet pjesama Sande Pandža, čije je prvo izdanje ugledalo svjetlo dana u srpnju 2021. godine. Ideja o zbirci, kako je istaknula sama autorica, rodila se spontano, tijekom pandemije koronavirusa.

Članica Mozaika Ana Kovačević pročitala je nekoliko izabranih pjesama, kroz koje se moglo osjetiti kako se poezija ove novopečene autorice vrti oko riječi “ljubav”.

Božićni koncert hrvatske zajednice u Rimu

U organizaciji udruga “Hrvatsko talijanski Mozaik Rim” i “Jedna musika” iz Kruča, u Mađarskom kulturnom centru u Rimu u četvrtak je održan božićni koncert. Riječ dobrodošlice svima prisutnima uputili su: Ivana Milina, predsjednica Udruge Hrvatsko Talijanski Mozaik Rim i Gábor Kudar, direktor Mađarskog kulturnog centra u Rimu. Jasen Mesić, Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Italiji, […]

Nakon završene klasične gimnazije u Splitu, Sanda je upisala Filozofski fakultet u Zadru. Bila je prisiljena napustiti tek započeti studij i ratom zahvaćenu domovinu pa se ukrcala na trajekt noseći sa sobom crveni kožni kovčeg i ljubav prema književnosti.

“Djevojka s koferom” u velikom dijelu je njezin autobiografski roman na 150 stranica teksta u kojem je dala odgovor na pitanje sina Lea: “Mama, ti mi nikad ništa nisi ispričala zašto si došla u Italiju”.

Hrvatsko-talijanski mozaik Rim

Prvi dio njezinog drugog dijela života označen je velikom upornošću i željom da nastavi školovanje. Na rimskom sveučilištu “La Sapienza” proglašena je najboljom studenticom generacije i stekla zvanje profesorice hrvatskog i ruskog jezika. Školovala se tako što je čuvala djecu i radila kao konobarica i manekenka.

Upravo joj manekenstvo otvara dotad nepoznati put koji će je dovesti do jednog sasvim novog i neočekivanog životnog ishoda. Naime, u dvorcu Odescalchi u gradiću Bracciano, nedaleko od Rima, upoznala je Mariju Teresu Venturini Fendi, kći modne ikone Ane Fendi, s kojom je postala velika prijateljica. Prema njezinoj preporuci ostvarila je kontakt s princezom Marijom Pace Odescalchi, vlasnicom istoimenog dvorca, kojoj je hitno trebala organizatorica vjenčanja.

Hrvatska zajednica u Rimu oprostila se od voljene liječnice velikog srca! Prva je primila papu Ivana Pavla II. odmah nakon pokušaja atentata

Trideset dana nakon smrti, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u četvrtak je slavljena misa zadušnica za pokojnu prof. dr. Simonu Šandrić Gotovac, istaknutu liječnicu i sveučilišnu profesoricu koja je cijeli svoj radni vijek provela u Rimu kao sveučilišna profesorica kardiologije na Katoličkom sveučilištu Svetog Srca i na Polikliničkoj bolnici Agostino Gemelli. Misu je […]

U vrlo kratkom vremenu do izražaja je došla Sandina predanost poslu i sposobnost. U posljednjih dvadeset godina stvorio se dug popis slavnih sudbonosnih DA koje je organizirala ova šarmantna Splićanka. Na listi se nalaze imena Toma Cruisea i Katie Holmes, Mena Suvarija i Simone Sestito, Petre Ecclestone i Jamesa Stunta.

Sanda Pandža danas je vlasnica agencije SP Luxury Events, a osnovala je i prestižnu Akademiju Wedding Planner. Tečno govori četiri jezika i česta je gošća na talijanskoj državnoj televiziji RAI.

Čvrsto vjeruje da za uspjeh, kako u životu, tako i u poslu, utječe dobro školovanje. Ističe da je dobro obrazovanje od iznimne važnosti i utjecaja, ne samo u poslu, već i bitan čimbenik naših životnih odluka.

Vratimo se na samu večer koja je nastavljena dodjelom nagrade za Hrvaticu koja se istaknula svojim djelovanjem u promicanju Lijepe Naše u Italiji. Tako je nagrada „Žena godine 2023.” dodijeljena Ani Kovačević.

Hrvatsko-talijanski mozaik Rim

Završni dio večeri održan je uz gastronomske delicije domaćice Tanje Pavelić, inače vlasnice Librerije Enoarcano, uz neizostavnu tortu Alme Kumbarić, koja je i ove godine ugodno iznenadila svojim slastičarskim umijećem.

Hrvatska zajednica u Rimu okupila se na predavanju o Vranskom jezeru i obitelji Borelli

U prelijepom muzejskom kompleksu San Salvatore in Lauro u samom povijesnom središtu Rima, u petak je održan znanstveni skup “Dva glasa, jedna priča” (Due voci, una storia). Skup na temu Vranskog jezera i uloge plemićke obitelji Borelli o napretku toga područja bio je još jedan u nizu zanimljivih projekata Udruge Hrvatsko-talijanski mozaik Rim, koja je […]

Iz Udruge Hrvatsko-talijanski mozaik Rim zahvaljuju pokroviteljima: Središnjem državnom ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Rimu, Libreria Enoarcano, Udrugi “Jedna Musika” i Zakladi Moliških hrvata iz Molisea.