Tavankut

Tomislav Žigmanov izabran za novog predsjednika DSHV-a

17. srpnja 2021. u 10:44

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, stranka čija je izborna platforma „HRvati ZAjedno“ odnijela uvjerljivu pobjedu na izborima za IV. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, na XV. redovitoj izbornoj skupštini, održanoj jučer u Tavankutu, za novog predsjednika izabrala je Tomislava Žigmanova.

Gdje poći sutra? HNV u Srbiji pomaže mladima koji su na prekretnici svog profesionalnog puta

U tijeku su prijave za program profesionalne orijentacije „Gdje poći sutra?“ koji organiziraju Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji, Udruga „Naša djeca“ i Hrvatsko prosvjetno društvo „Bela Gabrić“. Cilj programa je iniciranje promišljanja među učenicima koji se nalaze pred prekretnicom izbora svog profesionalnog puta: srednje škole, fakulteta, zanimanja… Na program se prijavljuju učenici sedmih razreda […]

„Zbog svega onoga što smo započeli, mjesto predsjednika DSHV-a zahtijeva da predsjednik mora biti predsjednik kontinuiteta! Prije svega, kontinuitet se ima odnositi na političku angažiranost za dostojanstvo Hrvata u Vojvodini i političko djelovanje za njihovu, to jest našu ravnopravnost. Riječ je o vrijednostima koje se prepoznaju kao najvažnije u dosadašnjem političkom djelovanju DSHV-a. Nastaviti raditi na tome jest velika obveza koja podrazumijeva i stalnu zauzetost, posvećenost i odgovornost”, istaknuo je Žigmanov u svojoj izbornoj platformi Za dostojanstvo i ravnopravnost Hrvata u Vojvodini/Srbiji!

U ime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji skupštini je prisustvovala predsjednica HNV-a Jasna Vojnić, a osim članova i podupiratelja stranke prisutni su bili i vjerni prijatelji hrvatske zajednice specijalna izaslanica predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića gospođa Zdravka Bušić, potpredsjednica HDZ-a i saborska zastupnica HDZ-a te osječko-baranjski župan i drugi potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Anušić.

Hrvatska zajednica u Srbiji proslavila svoj blagdan

Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića, praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji, obilježen je jučer polaganjem vijenca i svečanom akademijom u Subotici, prigodom čega su nagrađeni najbolji učenici koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Prisutnima se na početku akademije obratila predsjednica HNV-a Jasna Vojnić, poručivši nagrađenim učenicima kako svoje talente trebaju podijeliti s drugima te da […]

Podsjetimo, Žigmanovu je ovo drugi mandat u vođenju stranke, a za predsjednika DSHV-a prvi put je izabran u listopadu 2015. godine.