Neprihvatljiv sadržaj

U Crnoj Gori objavljen video koji poziva na uništavanje Hrvata, Bošnjaka i Albanaca. Reagirao HNV

12. travnja 2021. u 16:07

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Snimka zaslona

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore poslalo je Tužiteljstvu zahtjev da preko Ministarstva unutarnjih poslova pronađe autore uvredljive objave na Instagramu upućene manjinskim narodima u Crnoj Gori, a koja se širi društvenim mrežama.

U Subotici preminuo ugledni hrvatski književnik

Ugledni subotički književnik, urednik i publicist Milovan Miković preminuo je 9. travnja u rodnoj Subotici, u 73. godini života. Pisao je pjesme, pripovijetke, romanesknu prozu, kritike, romane, eseje, studije i rasprave. Rođen je 1947. u Subotici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Jedan je od utemeljitelja Radio Subotice (1968.), gdje je napočetku bio spiker-novinar, […]

“Sadržaj videozapisa na koji reagiramo poziva otvoreno na besramno uništavanje klanjem Hrvata, Bošnjaka i Albanaca, veliča ratne zločince i genocide iz prošlosti i izražava žal za tim što nije više takvih.

Osuđujemo ne samo gore navedeni sadržaj koji je neprihvatljiv za bilo koje civilizirano društvo 21. stoljeća u Europi, već jednako tako i zloupotrebu djece preko koje se šalju ovakve poruke u videu, a nažalost, djecu kontaminiraju za cijeli život”, piše u priopćenju.

HNV traži mišljenje o odluci Grada Sombora

Hrvatsko nacionalno vijeće uputilo je Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Pokrajinskom tajništvu za upravu propise i nacionalne zajednice zahtjev za davanje mišljenja na Prijedlog odluke o kriterijima za raspodjelu sredstava iz proračuna Grada Sombora za financiranje rada nacionalnih vijeća nacionalnih manjina. Ovaj zahtjev je […]

O sadržaju ovog videa HNV je obavijestio cijelu crnogorsku javnost, Veleposlanstvo Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, Ombudsmana Crne Gore, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Savezne Republike Njemačke, Delegacije Europske unije u Crnoj Gori i posebnog izvjestitelja Europske komisije za Crnu Goru Tonina Piculu.