Poslanica sv. Jakova

U HKM-u London održana duhovna obnova: Kušnje su očekivane i dolaze kao pomoć za rast u vjeri

12. listopada 2021. u 17:33

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM London

U Hrvatskoj katoličkoj misiji London od 9. do 10. listopada 2021. godine održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Ljubomir Šimunović, uz glazbenu pratnju zbora mladih HKM London.

Susreti hrvatske zajednice u Corku

Voditelj HKM-a Dublin vlč. Josip Levaković i veleposlanik Republike Hrvatske Davor Vidiš u četvrtak su se susreli s mons. Fintanom Gavinom, biskupom biskupije Cork and Ross. Razgovarali su o stanju u hrvatskoj zajednici u Corku koja se bliži petoj godišnjici svojih okupljanja. Istoga dana Hrvati su se okupili na svom redovnom misnom slavlju u St. […]

U dvodnevnom programu u londonskoj crkvi Presvetoga Srca sudionici obnove razmatrali su nad poslanicom sv. Jakova i porukama koje su aktualne i u našim danima. Poslanica sv. Jakova ima samo pet poglavlja, ali je korisna za nošenje sa stresnim i kriznim situacijama.

Upoznali su se s osobom sv. Jakova koji piše poslanicu kako bi kršćane ohrabrio i pojasnio im kakva im je vjera potrebna, o tome kako su kušnje očekivane i dolaze kao pomoć za rast u vjeri, koja djeluje i onda kada život ne funkcionira, pomaže u donošenju teških odluka, suprotstavlja se lošim navikama, nije uznemirena nevoljama, razlici između stvarne i lažne vjere kao i vjeri koja ostaje mirna u krizi. Uz pristupanje sakramentu ozdravljenja, ispovijedi slavljena je i sv. misa.

U nedjelju je nastavljeno hodočašće Jakovljevom poslanicom razmatranjem o vjeri koja pokazuje poštovanje prema drugima, smiruje sukobe, sidri u olujama, pomaže u kontroli jezika i govora, sprječava da se igra Boga u tuđim životima, pomaže u suočavanju s neizvjesnom budućnošću, čini da se vidi istina te bude milosrdan, preobražava slabosti i liječi bolesti.

HKM London

Pred Presvetim molilo se za živu vjeru i ozdravljenje duše, duha i tijela, a prije mise bila je i mogućnost ispovijedi.

Hrvatski centar Salzburg dobio novo vodstvo, počela i dopunska škola

Održana je izborna skupština Hrvatskog centra Salzburg na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Jure Mustać. Dužnost potpredsjednika obnašat će Anna Paušić i Jozo Tadić, tajnika Gabrijel Stijepić, a rizničar ostaje Drago Knežević. Za članove predsjedništva izabrani su: Matilda Jović – zamjenica rizničara, Matea Marić – zamjenica tajnika. Sud časti čine Mario Soldo, Branko Grabovac, […]

Na kraju sv. mise fra Ljubomir je zahvalio Antoniju i Miriam Čavlović na višegodišnjem revnom sudjelovanje u zboru mladih HKM-a London i zaželio im blagoslovljen novi početak u domovini. Miriam i Antonio zahvalili su se na potpori i posvjedočili kako ih je Gospodin u Londonu blagoslovio brakom i zajedništvom. Duhovna obnova zaključena je s još druga dva svjedočanstva susreta sa živim Bogom.