Dragocjeni susreti

U Mainzu održane duhovne vježbe za franjevce Bosne Srebrene koji djeluju u Njemačkoj

21. listopada 2022. u 8:47

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: nedjelja.ba

Duhovne vježbe za franjevce Bosne Srebrene koji djeluju na njemačkom govornom području, održane su od subote 15. do srijede 19. listopada u prostorijama Katoličkog bogoslovnog sjemeništa u Mainzu, prenosi portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Hrvati u Irskoj pripremaju se za rođendan svoje katoličke misije

Iz Hrvatske katoličke misije Dublin pozivaju sve svoje župljane na rođendan misije koji će se održati 18. prosinca 2022. godine u 13.15 sati. Zajednička molitva Velike devetnice na čast sv. Majci Terezi iz Kalkute i svim svecima i blaženicima, zaštitnicima zajednica diljem irskoga otoka, planirana je od 9. do 17. prosinca, a trodnevna adventska duhovna […]

Godišnje duhovne vježbe predvodio je prof. dr. sc. fra Mile Babić, redoviti profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Franjevcima koji pastoralno djeluju u Njemačkoj na susretu su se pridružili i fra Zdravko Dadić, provincijal Bosne Srebrene te fra Vinko Sičaja, ekonom Provincije. Oni su, između ostalog, bili i na godišnjoj skupštini Udruge bosanskih franjevaca u Njemačkoj.

Fra Slaven Tomić i fra Alojzije Slavko Anđelić u Chicagu zaređeni za đakone

U prošlu nedjelju u hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu kotorski biskup mons. Ivan Štironja za đakone je zaredio fra Slavena Tomića i fra Alojzija Slavka Anđelića, članove Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM. Prije početka svete mise riječ dobrodošlice ocu biskupu Ivanu, fra Jozi Grbešu, provincijalu hercegovačkih franjevaca, svim prisutnim svećenicima i redovnicima te svemu […]

Tako je, uz molitveni dio, održan i radni dio okupljanja. Sudionici su istaknuli da su ovakvi susreti za njih iznimno dragocjeni, osobito zbog geografske udaljenosti među pojedinim mjestima, misijama i župama gdje franjevci djeluju.