vlč. Petar Ljubičić

U Münchenu preminuo hrvatski svećenik

9. travnja 2023. u 20:52

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Vlč. Petar Ljubičić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, preminuo je 5. travnja u bolnici u Münchenu u 72. godini života.

Odlazak svećenika koji je osnovao Hrvatsku katoličku misiju u Rotterdamu

U Domu za stare i nemoćne Ivan Pavao II. na Petrićevcu, opremljen svetim sakramentima, preminuo je fra Josip Božić, svećenik franjevac Bosne Srebrene. Fra Josip Božić rođen je 25. srpnja 1937. godine u mjestu Sasina od roditelja Ive i majke Ane r. Kaurinović. Osnovnu školu pohađao je u rodnoj župi Sasina i Sanskom Mostu od […]

Rođen je 4. svibnja 1951. u Busovači. Osnovnu školu pohađao je u mjestu Kaćuni kod Busovače, srednju u Subotici, a teologiju u Sarajevu. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je na Petrovo 1977.

Nakon što je bio kapelan u Derventi 1979., otišao je na službu u biskupiju Osnabrück. Većinu svoga svećeničkog služenja proveo je u Njemačkoj. Do 2016. djelovao je u biskupiji Augsburg kada je i umirovljen.

Budući da nije bio navršio kanonsku dob od 75 godina, od 2016. do smrti bio je na službama u Riječkoj nadbiskupiji te je duhovno brinuo za vjernike u Klenovici, Krmpotu, Ledenici, Donjem i Gornjem Zagonu, Povili i Sibinju. Posljednje dvije godine bio je župnik u Ičićima.

Preminuo franjevac koji je gotovo cijeli svoj svećenički život proveo s Hrvatima u Njemačkoj

Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja iz Splita javila je danas rodbini, prijateljima i znancima da je u 76. godini života, 58. redovništva i 49. svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima, u nedjelju u Samostanu o. fra Ante Antića u Splitu preminuo fra Nedjeljko Norac Kevo. Fra Nedjeljko rođen je 18. siječnja 1948. u Otoku od oca Ante i […]

Pogreb je predviđen na groblju Lozan blizu Virovitice u utorak 11. travnja u 14 sati.

Screenshot