Tema: jabuke

Učenica 7. razreda iz Freiburga sudjelovala na natječaju Bogatstvo različitosti

21. srpnja 2021. u 12:55

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvati-freiburg.de

Učenica Matea Tolić pohađa 7. razred redovne njemačke škole Droste Hülshoff Gymnasium Freiburg. Također, pohađa i nastavu hrvatskoga jezika i kulture u Freiburgu.

Učenici hrvatske nastave iz Freiburga uspješni na ispitu

Učenici hrvatske nastave iz Freiburga Lorena Mandir (6. razred), Matteo Golčić (8. razred), Antonela Maras (9. razred) i Nikolina Majić (11. razred), uspješno su u ovoj školskoj godini položili ispit iz hrvatskoga jezika – A2 razine. Ispit je održan u Wentzinger-Realschule Freiburg, a proveden je u organizaciji Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Generalnog […]

Rođena je u Njemačkoj, ali posebne veze s Hrvatskom ima preko svojih roditelja i obitelji. Rado crta i ima izražene sklonosti prema likovnom izražavanju, javljaju Hrvati iz Freiburga.

Odlučila je sudjelovati na likovnom natječaju „Bogatstvo različitosti” koji se održavao do ožujka 2021. Natječaj je organiziran za učenike osnovnih škola, a želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.

Tema ovogodišnjega natječaja je bila „Jabuka“, a iako je općenita, ona je omogućila učenicima izražavanje i iskazivanje vlastitih ideja o jabuci na različite načine (jabuka u cvatu, plod jabuke, jabuka kao simbol ljubavi, zdravlja, znanja, dugovječnosti, ali i iskušenja te razdora).

Trostruka radost za Hrvate u Freiburgu: Ono najbitnije je vidljivo srcu

Ove godine Hrvatska katolička misija Freiburg – Bad Säckingen doživjela je trostruku radost jer je tridesetero djece podijeljeno u tri skupine primilo Prvu svetu pričest. Budući da je zbog pandemije koronavirusa događaj već bio odgođen, nesuđeni prošlogodišnji prvopričesnici sakramentu su pristupili prvi u 2021. Veliko slavlje svečano su zaključili slavljenici iz Rheinfeldena, gdje dugo nije […]

Čestitke učenici na trudu! Puno uspjeha i sreće u novim budućim likovnim radovima!