St Mary's

Velika radost i zahvalnost u Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin

12. lipnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Martina Valinčić

Hrvatska katolička misija Dublin objavila je na svojoj Facebook stranici kako je s radošću i zahvalnošću svjedočila sakramentu krštenja malene Kristine, sedmog djeteta u obitelji Šola.

Hrvatima u Dublinu predstavljen novi voditelj misije

U dublinskoj župnoj crkvi Svete Marije u nedjelju je svečano predstavljen te uveden u službu voditelja Hrvatske katoličke misije Dublin dr. fra Miron Sikirić, franjevac Bosne Srebrene. Nedjeljno euharistijsko slavlje predvodio je vlč. dr. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, a uz voditelja misije fra Mirona, koncelebrirao je i domaći župnik vlč. […]

Obred je održan 9. lipnja u crkvi St Mary’s, u kojoj se okuplja hrvatska zajednica iz tog irskog grada…

“Ova divna obitelj svojom nepokolebljivom vjerom svakodnevno svjedoči Božju ljubav u svijetu koji često zaboravlja na duhovne vrijednosti. Njihova otvorenost životu, strpljivost i nesebična ljubav podsjećaju nas na važnost življenja evanđeoskih poruka u svakom trenutku. Krštenje male Kristine nije samo čin vjere, već i znak nade za sve nas”, javili su iz ove hrvatske katoličke misije u Irskoj.

Martina Valinčić

U svijetu prepunom izazova, istaknuli su, obitelj Šola nas potiče da budemo hrabri i vjerni Božjem pozivu…

Hrvati u Dublinu proslavili šest godina okupljanja

Hrvatska katolička misija Dublin na Četvrtu nedjelju došašća proslavila je šestu godišnjicu osnutka svoje zajednice u glavnom gradu Irske. Samom slavlju prethodila je i višednevna duhovna priprava koja je vjernička srca usmjeravala prema svetkovini Božića, kao i prema zahvalnom nedjeljnom misnom slavlju. Najprije je to bila molitva devetnice u čast sv. Majci Terezi iz Kalkute, […]

“Neka Kristina raste okružena ljubavlju i vjerom, a njezina obitelj ostane svjetionik nade i primjer kršćanskog života za sve nas. U ime župnika i svih članova Hrvatske katoličke misije Dublin, draga obitelj Šola, želimo vam obilje Božjeg blagoslova i svako dobro. Neka vas Gospodin uvijek prati i daruje vam snagu da nastavite biti svjetlo u svijetu”, zaključili su iz Hrvatske katoličke misije Dublin.

Martina Valinčić
Martina Valinčić
Martina Valinčić