Od 10. travnja

Veliki tjedan u HKM-u Dublin. Župljani će u crkvi urediti Božji grob

26. ožujka 2022. u 13:27

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

Hrvatska katolička misija Dublin podsjeća da 10. travnja ulazimo u Veliki tjedan, u kojem se slave najvažnija otajstva katoličke vjere: Isusov ulazak u Jeruzalem, Posljednja večera, muka, smrt i Uskrsnuće!

Dublin: Održan prvi ovogodišnji katehetski susret za sve predškolce i osnovnoškolce

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin na svetkovinu sv. Josipa održan je prvi ovogodišnji katehetski susret za sve predškolce i osnovnoškolce. Susret je započeo u crkvi ispred kipova sv. Patrika i sv. Josipa… “Ukratko smo upoznali svece, nekoliko zanimljivosti iz njihova života, te smo molili molitvu sv. Josipu. Otišli smo i do oltara, svetohraništa, naučili kako […]

“Svakom vjerniku na prvom mjestu je vrijeme intenzivnije molitve, sudjelovanja u liturgiji te razmišljanja o spasenjskim događajima – o Crkvi, bližnjemu i sebi. U tim danima izbjegavamo svaku zabavu, nepotrebnu buku i slično što bi nas omelo u dostojnom slavlju”, napisao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin.

Vrijeme je to bogato i liturgijskim događanjima u Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin (St. Mary’s, Haddington Road, Dublin 4, D04 AV25).

Župljani HKM-a Dublin prikupili 3 tisuće eura za relikvijar

Vjernici Hrvatske katoličke misije Dublin prikupili su dovoljno sredstava za isplatu relikvijara u kojem će izlagati na štovanje relikviju njihove zaštitnice – sv. Majke Tereze iz Kalkute. “Hvala svim darovateljima – a ukupno ih je 26 (što obitelji, što pojedinaca). Radostan sam što je ovaj naš prvi ovakav projekt s oduševljenjem prihvaćen od mnogih članova […]

“Ove godine prvi puta ćemo u našoj crkvi urediti i Božji grob koji ćemo moći posjetiti i kod njega moliti nakon Obreda Muke Gospodnje na Veliki petak te na Veliku subotu”, dodao je vlč. Levaković.

Uskršnji Blagoslov jela bit će moguće primiti nakon Vazmenoga bdjenja na Veliku subotu, kao i nakon misnog slavlja svetkovine Uskrsa.

Vjernici HKM-a Dublin molili za mir u Ukrajini. Stigao i raspored misnih slavlja u ožujku

Vjernici Hrvatske katoličke misije Dublin molili su u nedjelju sa svojom ukrajinskom braćom i sestrama za mir u Ukrajini, kao i za sve žrtve rata koji još uvijek traje. “Htjeli smo stati uz našu braću i sestre, te zajedno s njima moliti i time im iskazati bratsku ljubav, blizinu, solidarnost, ali i buditi vjerničku nadu […]

Svetoj ispovijedi moguće je pristupiti na Petu korizmenu nedjelju prije mise (od 17.15 sati do 18.15 sati), ali i nakon mise. Prilika za ispovijed bit će i na Cvjetnicu od 17.15 sati do 18.10 sati te nakon mise (u crkvi), na Veliki četvrtak od 18.30 sati do 19.30 sati (u crkvi), na Veliki petak od 16.15 sati do 17 sati (u crkvi), na Veliku subotu od 21.15 sati do 22.30 sati (Parish Centre – D04 E242) te na Uskrsnu nedjelju od 11.30 sati do 12.10 sati (Parish Centre – D04 E242).