Misna slavlja i ispovijedi

Veliki tjedan u Hrvatskoj katoličkoj župi München

12. travnja 2022. u 0:09

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa München

Vjernike Hrvatske katoličke župe München obradovala je vijest kako su ukinute sve epidemiološke mjere, nakon više od dvije godine koronavirusa i brojnih ograničenja.

Treba nam istinsko kajanje. I suze.

Pisati o duhovnosti Velikog tjedna nije lako. Postoji mnoštvo teoloških i liturgijskih elemenata koji oblikuju takvu duhovnost i svaki od njih može biti zaseban tekst. Stoga u ovom članku neću previše zadirati u liturgijsko-teološki govor. On nije lako shvatljiv i potrebno ga je raščlaniti kako bi bio razumljiv. Zadržat ću se na nekim momentima Velikog […]

“Iza nas je vrlo zahtjevno vrijeme koje je, nažalost, mnogima prouzročilo velike boli zbog posljedica bolesti i gubitaka voljenih osoba, kao i ograničenja koja su sputavala susrete napose sa starijima i nemoćnima. Opravdana je radost svih ljudi što su mjere dokinute. No, uz još uvijek potrebnu dozu opreza, nadamo se povratku redovite, normalne svakodnevice društvenoga, crkvenoga i vjerničkoga života”, napisao je fra Petar Klapež, voditelj HKŽ-a München.

Iz najveće hrvatske župe u dijaspori javljaju i kako je uskrsna ispovijed u crkvi sv. Pavla svaki dan od 10 do 12 sati i od 16 do 19 sati te od 10 do 12 sati na Veliki četvrtak.

“Molimo sve naše vjernike koji u svojim obiteljima ili u bolnicama imaju starije, bolesne i nemoćne koji žele primiti uskrsnu ispovijed i svetu pričest da se telefonski prijave na naš župni ured, kako bi ih na vrijeme mogli posjetiti”, naglasio je fra Petar Klapež.

Kako punini išta uskratiti?

Uz sve darove kojima nas Bog preobilno dariva, među kojima je neizmjeran niz onih koji nam se toliko podrazumijevaju da na njih i ne obraćamo pozornost, obdareni smo i vremenom. Trajno je pred nama životno pitanje: što ćemo učiniti s darovanim nam vremenom? Što ćemo dopustiti da ono učini s nama? Po nama? Kako bismo […]

Na Veliki petak križni put nacija bit će u St. Michael crkvi u 10 sati. Ova župa moli 4. postaju križnog puta.

Obrede Velikog petka slavit će u crkvi sv. Pavla u 15 sati i u 18 sati, u crkvi sv. Gabriela u 18 sati, u Pasingu u 18 sati i u Poingu u P. Rupert Mayer crkvi u 18 sati.

Na Veliku subotu vazmeno bdjenje vjernici će slaviti u crkvi sv. Pavla u 19 sati i u 21 sat, u crkvi sv. Gabriela u 18 sati, u Pasingu u 18 sati i u Poingu u P. Rupert Mayer crkvi u 19 sati.

Blagoslov uskrsnog jela bez svete mise bit će na Veliku subotu u crkvi sv. Pavla u 15.30 sati i na Uskrs nakon svih svetih misa.

Korizmena duhovna obnova održana u Reutlingenu, Metzingenu, Tübingenu, Balingenu i Ebingenu

Od 31. ožujka do 3. travnja 2022. godine u hrvatskim katoličkim zajednicama u Reutlingenu, Metzingenu, Tübingenu, Balingenu i Ebingenu održana je korizmena duhovna obnova. Na poziv voditelja spomenutih zajednica vlč. Andrije Župarića i vlč. Senka Antunovića, duhovnu obnovu vodio je fra Vladimir Vidović, franjevac konventualac iz Zagreba. U zajednici u Balingenu u četvrtak je bila […]

U nedjelju je svetkovina Uskrsa. Sveta misa u 9 sati umjesto u crkvi svetog Pavla bit će slavljena u župnoj kapeli, a misno slavlje bit će i u Geretsriedu u 16.30 sati.