Hrvati u Njemačkoj

Korizmena duhovna obnova održana u Reutlingenu, Metzingenu, Tübingenu, Balingenu i Ebingenu

8. travnja 2022. u 8:56

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Joshua Božić (Ebingen) i Željko Galić (Reutlingen/Metzingen)

Od 31. ožujka do 3. travnja 2022. godine u hrvatskim katoličkim zajednicama u Reutlingenu, Metzingenu, Tübingenu, Balingenu i Ebingenu održana je korizmena duhovna obnova.

Završena prva ovogodišnja korizmena duhovna obnova u HKM-u Dublin

Misnim slavljem Prve korizmene nedjelje, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin završena je prva ovogodišnja korizmena duhovna obnova. Misu je predvodio vlč. Davor Vuković, voditelj duhovne obnove, u zajedništvu s vlč. Josipom Levakovićem, voditeljem HKM-a Dublin. Vlč. Vuković u propovijedi je razmatrao o važnosti pustinje za duhovni život te o tri Isusove kušnje. “U Isusovim kušnjama […]

Na poziv voditelja spomenutih zajednica vlč. Andrije Župarića i vlč. Senka Antunovića, duhovnu obnovu vodio je fra Vladimir Vidović, franjevac konventualac iz Zagreba.

U zajednici u Balingenu u četvrtak je bila ispovijed, a zatim je u crkvi Svetoga Duha slavljena sveta misa, na kojoj se redovito okupljaju tamošnji Hrvati. U petak je bila ispovijed u crkvi sv. Wolfganga u Reutlingenu, nakon koje je fra Vladimir vodio pobožnost Križnog puta, a navečer je slavljena sveta misa. Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Voditelj duhovne obnove u subotu je održao katehezu o sakramentu ispovijedi za krizmanike i prvopričesnike u Reutlingenu, nakon koje je bila prilika za pojedinačnu ispovijed za Hrvate u Reutlingenu. Istoga dan bila je prigoda za ispovijed u crkvi Svetog Križa u Ebingenu, u kojoj se već desetljećima sveta misa slavi na hrvatskome jeziku.

U HKM-u London održana duhovna obnova: Kušnje su očekivane i dolaze kao pomoć za rast u vjeri

U Hrvatskoj katoličkoj misiji London od 9. do 10. listopada 2021. godine održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Ljubomir Šimunović, uz glazbenu pratnju zbora mladih HKM London. U dvodnevnom programu u londonskoj crkvi Presvetoga Srca sudionici obnove razmatrali su nad poslanicom sv. Jakova i porukama koje su aktualne i u našim danima. Poslanica […]

Na Petu korizmenu nedjelju voditelj duhovne obnove predslavio je svete mise u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu.

Joshua Božić (Ebingen) i Željko Galić (Reutlingen/Metzingen)

Na svim svetima misama suslavio je fra Milan Gelo, župni vikar za Hrvate u Tübingenu, a na svetim misama pjevali su mješoviti zborovi i zborovi mladih, pod ravnanjem Ilije Uvalića (Balingen i Ebingen), Anna Marije Rezo (Reutlingen), Anastazije Piličić (Metzingen) i Vlatke Vukašinac (Tübingen).

Na kraju misnih slavlja okupljenima su se obratili i domaći župnici, zahvalivši fra Vladimiru na dolasku i izrazivši svoju radost zbog dobrog odaziva vjernika na ovogodišnju korizmenu duhovnu obnovu, koju su zajedno organizirale dvije susjedne zajednice.

Duhovna obnova i proslava u HKM-u Aargau: Tek u skladu sve tri dimenzije vjera postaje plodna i odjelotvoruje se u ljubavi

Hrvatska katolička misija u švicarskom kantonu Aargau organizirala je od 28. do 30. listopada duhovnu obnovu uoči proslave Dana misije. Svaka od večeri bila je posvećena jednoj bogoslovnoj kreposti: vjeri, nadi i ljubavi. Duhovna obnova nazvana je “Povrh svega ljubav”, javlja Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Na poziv voditelja misije fra Nike Leutara, voditelj […]

Na prijedlog i poziv vlč. Župarića i vlč. Antunovića na svim su se misnim slavljima prikupljali prilozi za rad Pučke kuhinje u Zagrebu, u kojoj se svakodnevno podijeli više od 400 obroka i koju vodi fra Vladimir Vidović. Osim toga, svi su vjernici mogli nabaviti knjige i molitvenike iz ponude Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, čiji je glavni urednik također fra Vladimir.

fra Milan Gelo, Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu