Švicarska

Veliko zadovoljstvo Hrvata u Bernu: Duboko sam zahvalan Bogu za ovakve divne ljude

28. ožujka 2023. u 9:34

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Croatian Embassy in Bern

Nekadašnjeg člana Papinske švicarske garde, 32-godišnjeg don Ivana Šarića, u katedrali u švicarskom St. Gallenu na svetkovinu Blagovijesti biskup Markus Büchel zaredio je za svećenika.

Hrvati u Švicarskoj mogu biti ponosni! Ivan je od gardiste postao svećenik

Novozaređeni đakon Ivan Šarić u nedjelju je prvi put u novoj crkvenoj službi sudjelovao na liturgijskom bogoslužju u Appenzellu u Švicarskoj. Bilo je to na misi povodom 100. obljetnice udruge bivših gardista, javlja portal Kath.ch. „Švicarski gardist može postati svećenik preko đakonske službe“, rekao je biskup iz St. Gallena Markus Büchel. Spomenuo je da je […]

Na Petu korizmenu nedjelju u tamošnjoj crkvi sv. Martina služio je svoju prvu svetu misu. Sudjelovali su brojni Hrvati, a među njima i Klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.

Don Ivan, sin Stipana i pok. Ljubice Šarić, rođen je u Wilu gdje su živjeli njegovi roditelji koji su ondje stigli iz duvanjske župe Prisoje. Mladu misu don Ivan će proslaviti i u Vatikanu, zatim u Njemačkoj, a 9. kolovoza u Prisoju.

Croatian Embassy in Bern

S 20 godina razmišljao je o tome da postane svećenik. Tijekom njegove službe u papinskoj Švicarskoj gardi u Rimu od 2012. do 2015. ta je želja sazrela. No, kako je rekao sam Ivan Šarić u objavi na župnom forumu, zaljubio se u jednu ženu dok je studirao teologiju u sjemeništu St. Lambert u njemačkom Lantershofenu. Zatim je ipak odlučio ostati u celibatu. Kao svoju zadaću vidi služenje, biti tu za druge.

“Sviđa mi se i veza između neba i zemlje koju ovaj zadatak podrazumijeva”, rekao je za Kath.ch.

Povratnica iz Švicarske pobijedila na Festivalu kršćanske glazbe u Poljskoj

Mlada hrvatska pjevačica duhovne glazbe Vanessa Mioč pobijedila je s pjesmom “Vjerujem” na Festivalu kršćanske glazbe “Luminous Side of Force”. Mioč je pobjednica prvoga dana festivala na kojem se natjecalo osam mladih umjetnika iz cijeloga svijeta u kategoriji za najbolju kršćansku pjesmu. Ova povratnica iz Švicarske u Hrvatsku pobijedila je glasovanjem natjecatelja. Festival je trajao […]

“Osvrćem se na nezaboravan vikend i duboko sam zahvalan Bogu za ovakve divne ljude koje mi je dao i koji su me učinili ovakvim kakav jesam. Bog vas sve blagoslovio”, napisao je don Ivan Šarić na svojem Facebook profilu.