Duhovno vodstvo

Vjernici Šibenske biskupije na hodočašću u Italiji

17. listopada 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Šibenska biskupija

Petog dana hodočašća vjernika Šibenske biskupije u Italiju, a prigodom proslave 725. obljetnice osnutka biskupije, hodočasnici su u četvrtak slavili misu u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima.

U Rimu održan koncert Zagrebačkog kvarteta

Povodom proslave 10. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju i Dana Hrvatskog Sabora, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu održan je koncert Zagrebačkog kvarteta. Na početku nedjeljnog programa sve okupljene pozdravio je vlč. Marko Đurin, rektor Zavoda i crkve sv. Jeronima, istaknuvši svoju radost da se upravo u toj crkvi održava ovaj koncert, […]

Prije slavlja, 15-ero svećenika koji žive u Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima bilo je na raspolaganju vjernicima za ispovijed. Sve hodočasnike pozdravio je rektor zavoda vlč. Marko Đurin. Upoznao ih je s prošlošću zavoda i crkve sv. Jeronima, kao i s trenutačnim stanjem.

Misu je predslavio šibenski biskup Tomislav Rogić. Propovijed je izrekao don Šime Pleadin, upravitelj župe Ljubitovica i župni vikar u katedralnoj župi sv. Jakova.

“Pozvani smo, zagledani u Krista i imajući Jeronima za primjer, dopustiti Bogu da nas uzvisi po križu koji zadaje muku, poniženje i na koncu smrt”, rekao je propovjednik, naglasivši kako istinskog katoličkog života nema bez odnosa sa živim Bogom.

Hrvatska rimska zajednica proslavila blagdan svoga zaštitnika

Hrvatska rimska zajednica proslavila je u subotu 30. rujna svetkovinu sv. Jeronima – prezbitera i crkvenog naučitelja te zaštitnika Papinskoga hrvatskog zavoda i Hrvatske crkve sv. Jeronima u Rimu. Proslava je započela svečanim euharistijskim slavljem na hrvatskom jeziku koju je predslavio pater Željko Paša, DI – dekan Fakulteta istočnih crkvenih znanosti na Papinskom orijentalnom institutu […]

Vjernici Šibenske biskupije, njih oko 450-ero, bili su na hodočašću u Italiji od 8. do 14. listopada. Predvođeni šibenskim biskupom, hodočastili su „Tragom apostolskih prvaka u Rim“. Osim Rima, posjetili su Asiz, Orvieto i Padovu. Na hodočašću su bila u devetorica svećenika, raspoređena po autobusima kako bi hodočasnici imali duhovno vodstvo na putu.