Passauu

Vlč. Josip Vidić vitez Viteškog reda sv. Jurja

13. listopada 2021. u 15:04

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: zivazajednica.de

Zbog zasluga stečenih dostavom humanitarne pomoći za vrijeme Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj, a i kasnije u suradnji sa svojim župljanima u Malgersdorfu u Bavarskoj, hrvatski svećenik vlč. Josip Vidić predložen je od priorata Viteškog reda sv. Jurja za članstvo, javlja IKA.

U HKM-u London održana duhovna obnova: Kušnje su očekivane i dolaze kao pomoć za rast u vjeri

U Hrvatskoj katoličkoj misiji London od 9. do 10. listopada 2021. godine održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Ljubomir Šimunović, uz glazbenu pratnju zbora mladih HKM London. U dvodnevnom programu u londonskoj crkvi Presvetoga Srca sudionici obnove razmatrali su nad poslanicom sv. Jakova i porukama koje su aktualne i u našim danima. Poslanica […]

Tako je u prošlu subotu u samostanskoj crkvi u Niedernburgu (Passauu), vlč. Josip Vidić postao vitez Viteškog reda sv. Jurja.

zivazajednica.de

Kroz tu pomoć i suradnju ostvarena su mnoga prijateljstva i pobratimstva s brojnim udrugama u istočnoj Slavoniji, a grad Đakovo prijateljski je grad s općinom Malgersdorf. To se prijateljstvo podržava i dalje kroz zajedničko druženje, međusobne posjete i humanitarnu pomoć. Tako se doprinosi razumijevanju i suradnji između Hrvata i bavarskog naroda.

Hrvatski centar Salzburg dobio novo vodstvo, počela i dopunska škola

Održana je izborna skupština Hrvatskog centra Salzburg na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Jure Mustać. Dužnost potpredsjednika obnašat će Anna Paušić i Jozo Tadić, tajnika Gabrijel Stijepić, a rizničar ostaje Drago Knežević. Za članove predsjedništva izabrani su: Matilda Jović – zamjenica rizničara, Matea Marić – zamjenica tajnika. Sud časti čine Mario Soldo, Branko Grabovac, […]

Prior Viteškog reda sv. Jurja Kobler Konrad osnovao je prije nekoliko godina „Bayerisch- Kroatische Geselschaft” (Bavarsko-hrvatsko društvo) čiji je predsjednik, dok je vlč. Josip Vidić član toga društva. Gospodin Kobler je zbog uspješne suradnje Bavarske s Hrvatskom imenovan 14. travnja ove godine počasnim hrvatskim konzulom za Donju Bavarsku sa sjedištem u Passauu.