Do 6. listopada 2023.

Za projekte hrvatske dijaspore ove godine čak milijun eura!

8. rujna 2023. u 14:20

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva zbog ostvarenja financijske potpore za 2023. godinu.

U Pečuhu otvorena nova zgrada Hrvatskog internata: Djeca i mladi svima su najvažniji

U blizini središta grada Pečuha jučer je svečano otvorena nova zgrada Hrvatskog internata Collegium Croaticum. U zgradi internata smještene su četiri dvokrevetne sobe: dvije sobe posjeduju pripadajuću kupaonicu i učionicu za slobodne i društvene aktivnosti u kojoj će studentima biti omogućeno mjesto za učenje uz kvalitetnu opremljenost. Smještaj će biti osiguran za osmero studenata. “Otvaranje […]

Na Natječaj se mogu javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije) s djelatnostima i aktivnostima koje su predmet financiranja, a upisane su u registar ili drugu odgovarajuću evidenciju organizacija matične države te imaju pravnu osobnost.

Ukupno planirana vrijednost Javnog natječaja je 1.100.000,00 eura. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti po pojedinom projektu je 1.000,00 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu je 50.000,00 eura. Jedna organizacija može podnijeti najviše dvije prijave na ovaj Javni natječaj.

Natječajna dokumentacija dostavlja se preporučeno poštom, elektroničkom poštom ili neposrednom predajom dokumentacije na adrese veleposlanstava nadležnih za državu na koju se odnosi Javni natječaj.

Vrijedna donacija američkih Hrvata

Muzej za umjetnost i obrt postao je bogatiji za još dvije vrijedne slike starih majstora, nizozemskog slikara Jana Victorsa, Rembrandtovog učenika i jednog od njegovih najvjernijih prenosioca slikarskog stila, te talijanskog slikara Leandra Bassana, poznatog portretista 17. stoljeća, bliskog venecijanskom majstoru Tintorettu. Riječ je o iznimno vrijednim djelima baroknoga razdoblja „Portret mlade dame kao Diane“ […]

Više informacija potražite na ovoj poveznici… Rok za podnošenje prijava je 6. listopada 2023. godine.