Anđela i prijatelji

Anđela Zelić i Dražen Zečić nastupili na predbožićnom koncertu u Luksemburgu: To je bio pravi mali hrvatski spektakl

22. prosinca 2022. u 8:36

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Marko Lažeta

Već tradicionalni predbožićni koncert „Anđela i prijatelji“ održan je i ove godine u Luksemburgu, u organizaciji tamošnje općine i hrvatske glazbene udruge „Terca“.

Božićnom pričom završile ovogodišnje aktivnosti Hrvata u Luksemburgu

U organizaciji Hrvatske katoličke zajednice Luksemburg i Hrvatskog društva Luksemburg u crkvi Hesperange održana je predstava „Božićna priča“. U polusatnom programu sudjelovalo je 20 izvođača, uz prisutnost mnoštva vjernika koji su velikim pljeskom popratili svaki nastup te se često i sami pridružili poznatim pjesmama: Radujte se narodi, Tiha noć, Djetešce nam se rodilo, On dolazi […]

U rasprodanoj koncertnoj dvorani ArcA u mjestu Bertrange nastupili su poznati hrvatski glazbenici iz domovine i dijaspore.

Marko Lažeta

S obzirom na bogati program i široki repertoar međunarodnih i domaćih hitova, ali i božićnih pjesama, ovogodišnji se koncert slobodno može nazvati malim hrvatskim spektaklom u Luksemburgu.

Marko Lažeta

Osim Anđelinih sjajnih interpretacija na više jezika, publika je uživala u izvedbama šibenske klape Brodarica, ali i ženske klape Filiae Croatiae (Kćeri Hrvatske) iz Stuttgarta. Klapski nastupi upotpunjeni su vokalnim suradnjama s Anđelom, duetima pjevačice s Jerom Matićem (Klapa Brodarica) i, naravno, Draženom Zečićem. Na sveopće oduševljenje ovaj je dvojac izveo svoj evergreen „Ima li nade za nas“, a popularni Zečić predstavio je još nekoliko svojih poznatih hitova.

Marko Lažeta

Odličan posao odradili su Josip Mihaljević za pianom i majstor klasične gitare Josip Dragnić koji je pratio Anđelu u Gibonnijevoj „Nisi više moja bol“.

Joelle Flammang, voditeljica odjela kulture u Bertrangeu, istaknula je veliko zadovoljstvo suradnjom s Anđelom i atmosferom koju hrvatski izvođači uspiju stvoriti iz godine u godinu.

Marko Lažeta

S posebnim oduševljenjem primljen je i nastavak predivne večeri, uz prigodnu zakusku i naše tradicionalne pjesme u zajedničkoj izvedbi dviju klapa i oduševljenih posjetitelja.

Anđela iz hita ‘Ima li nade za nas’ predstavila novu pjesmu i osvojila nagradu publike

U finalnoj večeri 27. Međunarodnog Marko Polo festivala u Korčuli, Anđela Zelić predstavila je svoju novu pjesmu „Ne zamiri“ i osvojila drugu nagradu publike. Pjevačici iz Luksemburga, mnogima poznatoj po hitovima „Ima li nade za nas“, „Nema ništa novo“ ili „Buduće godine“ nagradu je predao umjetnički direktor festivala Nenad Vilović. „Zahvaljujem se na priznanju. Nisam […]

Klapa Filiae Croatiae boravak u Luksemburgu iskoristila je i za dolazak na hrvatsko misno slavlje u crkvi Hesperange. Kćeri Hrvatske iz Stuttgarta uljepšale su nedjeljnu misu svojim izvedbama i mini-koncertom na kraju euharistijskog slavlja.

Ljubica Karaman