Hrvati u Luksemburgu

Anđela iz hita ‘Ima li nade za nas’ predstavila novu pjesmu i osvojila nagradu publike

1. kolovoza 2022. u 15:13

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ljubica Karaman

U finalnoj večeri 27. Međunarodnog Marko Polo festivala u Korčuli, Anđela Zelić predstavila je svoju novu pjesmu „Ne zamiri“ i osvojila drugu nagradu publike. Pjevačici iz Luksemburga, mnogima poznatoj po hitovima „Ima li nade za nas“, „Nema ništa novo“ ili „Buduće godine“ nagradu je predao umjetnički direktor festivala Nenad Vilović.

Javni poziv Hrvatima izvan domovine! Prikupljamo sadržaj za Hrvatski etnički institut

Dragi prijatelji! Hrvatski etnički institut u Chicagu središnja je institucija Hrvata u Sjevernoj Americi u kojoj se čuva sjećanje na sve ono što je naš narod prolazio i prolazi u Americi i Kanadi. Hrvatski franjevci osnovali su ovaj Institut 1975. godine sa željom da on postane mjesto memorije, molitve, učenja, znanosti i zahvalnosti. Kroz proteklih […]

„Zahvaljujem se na priznanju. Nisam to uopće očekivala, ali osobito mi je drago jer ono dolazi od publike. Čestitam svim izvođačima. Hvala i organizatorima festivala i publici u Korčuli na podršci i lijepim riječima. Sretna sam što sam mogla biti dio ovog festivala s dugogodišnjom tradicijom, a Korčula kao mjesto i otok zaista su me oduševili“, rekla je Anđela.

Ljubica Karaman

Nakon osvojene nagrade, naša sugovornica otkrila je da uskoro priprema i videospot za pjesmu „Ne zamiri“ koju, inače, autorski potpisuje Alen Nižetić, a za aranžman se pobrinuo Leo Škaro.

„Da bi pjesma u potpunosti bila dalmatinska nedostaje joj samo klapa i jako mi je drago da ću ostvariti jednu posebnu, recimo tako, iseljeničku suradnju s dragim curama iz klape Filiae Croatiae iz Stuttgarta“, naglasila je Anđela.

Sada imamo i prvog Hrvata u Americi s crnim pojasom deveti dan: Čak 95 posto mojih učenika uspjelo je u životu!

Ljubušak Marinko Luburić jučer je u predgrađu Chicaga primio crni pojas deveti dan. Veliko je to priznanje koje mu je na svečanosti „Dan taekwondoa“ u Nilesu dodijelio Dr. Duk Gun Kwon, predsjednik Američke nacionalne taekwondo federacije. Marinko je rođen 1953. godine u Ljubuškom. U Mostaru je radio za Sokol, a sa sličnim poslom nastavio je […]

„Imam veliko iskustvo pjevanja u zborovima, a i isto tako veliku sreću što u Luksemburgu surađujem sa sjajnom ekipom i našim iskusnim klapskim pjevačima. Povremeno vježbamo i nastupamo zajedno. To je pravi gušt“, zaključila je naša sugovornica koju nakon Korčule očekuje godišnji odmor, ali i dosta posla u studiju u Splitu, gdje preslušava i nastavlja snimati nove glazbene materijale.

Ljubica Karaman