Do kraja ožujka

British Airways otkazao letove za Zagreb

11. veljače 2021. u 10:53

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

British Airways povukao je iz prodaje sve karte za letove na liniji London Heathrow – Zagreb – London Heathrow.

Lufthansa najavila povratak u Zagreb

Portalu Croatian Aviation potvrđeno je iz središnjice Lufthanse da ta poznata aviokompanija od 1. ožujka namjerava obnoviti promet prema Zračnoj luci Franjo Tuđman. Podsjećamo, u trenutku izbijanja globalne pandemije, Lufthansa je obustavila promet na liniji Frankfurt – Zagreb – Frankfurt te na njoj od ožujka 2020. godine ne prometuje. Druga linija, između Münchena i Zagreba, […]

Podsjetimo, ova britanska kompanija u rujnu je prekinula promet na spomenutoj liniji te je na njoj prometovala kratko u vrijeme zimskih praznika. Nakon što je u Velikoj Britaniji pronađen novi soj virusa, države su zabranile letove iz te zemlje pa je British Airways bio prisiljen otkazati letove prema Zagrebu, javlja Croatian Aviation.

Kompanija je zatim pustila u prodaju karte na izravnoj liniji između Londona i Zagreba, no do realizacije letova nije došlo, a izgledno je da će tako i ostati.

British Airways otkazao je sve planirane letove prema i iz Zagreba do kraja ožujka, odnosno do kraja zimskog reda letenja koji završava u subotu 27. ožujka 2021.

Od nedjelje 28. ožujka kompanija trenutačno nudi 11 tjednih letova između dva spomenuta grada, no realizacija istih i više je nego upitna.

Turkish Airlines smanjio broj letova između Zagreba i Istanbula

Zbog smanjene potražnje i restriktivnih mjera, Turkish Airlines ponovno nudi svega četiri tjedna leta između Zagreba i Istanbula. Podsjećamo, u prvoj polovini siječnja kompanija je između dva spomenuta grada prometovala do sedam puta tjedno, no broj operacija zatim se krenuo smanjivati. Ovog mjeseca Turkish Airlines ponovno će prometovati između Zagreba i Istanbula četiri puta tjedno, […]

Jedina izravna opcija putovanja zrakoplovom na ovoj liniji odnosi se na let Croatia Airlinesa koji između Londona i Zagreba prometuje svega jednom tjedno.