Zagreb

Danas i sutra održava se Savjet Vlade RH za Hrvate izvan RH

4. lipnja 2021. u 10:09

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Četvrta Sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH održat će se 4. i 5. lipnja 2021. godine u pet zasebnih video sastanaka u trajanju od po dva sata, a matično administrativno-servisno mjesto je Kongresni centar Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Mlađi ste od 35 godina i želite režirati dramski tekst? Evo kako se možete prijaviti…

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske prvi put raspisuje Natječaj za izbor redatelja/ice do 35 godina koji/a će režirati prvonagrađeni dramski tekst „Zid“. Cilj natječaja je unaprjeđenje hrvatske suvremene drame, povećanje mogućnosti profesionalnoga angažmana mladih autora/autorica, jačanja hrvatskoga zajedništva te očuvanja hrvatske kulture i identiteta. […]

Sjednica započinje 4. lipnja 2021. u 14 sati videokonferencijskim sastankom članova Savjeta Vlade – predstavnika Hrvata iz Bosne i Hercegovine, dok videokonferencijski sastanak članova Savjeta Vlade – predstavnika hrvatske nacionalne manjine započinje u 17 sati.

Sjednica se nastavlja 5. lipnja u 11 sati videokonferencijskim sastankom članova Savjeta Vlade – predstavnika europskog i prekooceanskog iseljeništva i traje do 16 sati, a Plenarni dio Sjednice započinje u 17 sati.

Bernays hrvatskim iseljenicima daje besplatnu školarinu za studij

Edward Bernays University College iz Zagreba objavio je da će dvoje pripadnike hrvatske dijaspore dobiti besplatne školarine za diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu. Riječ je o dvogodišnjem studiju koji se izvodi u Zagrebu, a namijenjen je svima onima koji se žele vratiti na studij u svoju domovinu. Prijave na natječaj otvorene su sve do […]

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a čine ga predstavnici najznačajnijih i najbrojnijih hrvatskih zajednica iz cijeloga svijeta i predstavnici državnih tijela i institucija Republike Hrvatske.