Pomozimo

Dario je u Sydneyu i treba vašu pomoć: Šanse da pobijedim ovu opaku bolest su 80 posto

4. veljače 2021. u 7:10

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Domovina

Dario Deleut iz Podstrane kraj Splita godinama se bori s opakom Crohnovom bolešću. Fizički i financijski je iscrpljen. Potrebna mu je vaša pomoć.

Novi početak u Australiji: Nismo znali kamo poći s aerodroma, no onda su se roditelji sjetili nečega što nam je promijenilo život

Hrvatska zajednica Sydneya pokriva veliki raspon poslova, a jedan dio njih je i umjetničke naravi. Ivan Rukavina već se neko vrijeme uspješno bavi fotografijom. Zamolili smo ga za razgovor kojem se rado odazvao… Rođen sam 1979., od oca Zorana i majke Jadranke, rođene Janović, u zagrebačkom Sigetu gdje sam pohađao prvu školsku godinu. Emigrirali smo […]

“Na liječenje u poznatu privatnu kliniku u Sydney došao sam o svom trošku prije početka koronakrize u ožujku 2020. godine. Računao sam ovdje ostati oko šest mjeseci, no dodatni troškovi liječenja doveli su me u tešku poziciju”, otkrio je 45-godišnji Dario, koji već 20 godina vodi tešku bitku za zdravlje.

U Hrvatskoj i Njemačkoj prošao je desetke hospitalizacija i mučnih pretraga, no vjeruje da mu je ova privatna klinika u Sydneyju sada jedina nada, javlja tjednik Domovina.

“Puno smo vremena izgubili i liječenje mi je usporila pandemija koronavirusa. Sa sigurnošću mogu reći da sam od prije nekoliko tjedana dana puno bolje te da su se u nekoj mjeri smanjile mnoge tegobe”, priznao je naš sugovornik, čiji su se prijatelji iz Hrvatske već organizirali i pokrenuli humanitarnu akciju.

“Veliki problem mi stvaraju visoki troškovi života ovdje u Australiji. Medicinski tretmani su neusporedivo skuplji u odnosu na Hrvatsku. Ja sam se jasno o svemu dobro raspitao i pripremio prije nego što sam došao. Ovdje plaćam stan, hranu i lijekove”, istaknuo je.

Požalio se i da bez financijske pomoći drugih neće moći završiti započeto liječenje.

“Godinama sam ulagao mnogo novca da dođem do ove faze liječenja. Istinski bih bio tužan sada prekinuti terapiju kada sam već na dobrom putu”, emotivan je naš sugovornik, koji je prije dva mjeseca izgubio majku, a otac mu je invalid. Unatoč svemu, optimizam ga nije napustio.

“Moje šanse su oko 80 posto da u potpunosti pobijedim ovu bolest. Treba naglasiti da je i onih 20 posto veliki postotak”, napomenuo je Dario za tjednik Domovina.

Australski Hrvat kao Slumdog Millionaire! Sve je iznenadio njegov odgovor na posljednje pitanje

Rijetki su primjeri iz povijesti kada su se veleposlanstva otvarala godinama prije osnivanja država ili nacija koje bi predstavljala. No, upravo to se dogodilo za vrijeme bivše Jugoslavije u glavnom gradu Australije. Naime, na sam nekadašnji Dan Republike, 29. studenoga 1977., naši ljudi u Canberri utemeljili su hrvatsko veleposlanstvo s Marijom Dešpojom kao otpravnikom poslova […]

Dariju Deleutu financijski možete pomoći uplatom novčanih sredstava na njegov tekući račun koji je otvorio u australskoj banci WESTPAC.

Account Name: DARIO DELEUT
Account Type: Westpac Choice
Home Branch Name:
GLADESVILLE
BSB – 732 184
Account No – 620 549