Vrijeme kušnje

Donosimo ljetni raspored aktivnosti Hrvatske katoličke župe München. Evo kada možete na ispovijed, a kada planirati krštenje

26. srpnja 2021. u 9:43

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Od nedjelje 1. kolovoza 2021. u Hrvatskoj katoličkoj župi München započinje ljetni raspored svetih misa koji će trajati uključivo do nedjelje 5. rujna 2021.

Svećenik HKM-a Zürich bio je bez šansi za preživljavanje: Rekli su da im još ostaje isključiti aparate, ali onda se dogodilo nešto jače od nas

Fra Stjepan Neimarević, 70-godišnji franjevac i član Hercegovačke franjevačke provincije, rođen u Travniku 1951., već 12. godinu na službi je u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich u Švicarskoj. Niti u jednom trenutku nije se zamarao time gdje se zarazio u listopadu prošle godine. Fra Stjepanov odlazak u bolnicu nalik je filmskom scenariju. Sjeća se dolaska, kako […]

Raspored nedjeljnih svetih misa

  • u crkvi sv. Pavla u 9 i 17 sati
  • u Pasingu u Maria Schutz crkvi u 11.30 sati
  • u crkvi sv. Gabriela u 12 sati
  • u crkvi sv. Michaela u 12.30 sati

Raspored subotnjih svetih misa

U subotu 11. srpnja 2021. započeo je ljetni raspored svetih misa koji će trajati uključivo do subote 4. rujna 2021.

  • u crkvi sv. Pavla u 18 sati

NAPOMENA

Za vrijeme ljetnih praznika u Geretsriedu uključivo od subote 31. srpnja 2021. do subote 4. kolovoza 2021. neće biti misa, a u Poingu uključivo od nedjelje 1. kolovoza 2021. do nedjelje 5. kolovoza 2021. također neće biti slavlja.

Svete mise u Geretsriedu počinju u subotu 11. rujna 2021. u 16 sati, a u Poingu u nedjelju 12. rujna 2021. u 10.30 i u 12.30 sati.

Ljetni raspored svetih misa radnim danom

Radnim danom svete mise po ljetnom rasporedu bit će slavljene u crkvi sv. Pavla prema sljedećem rasporedu:

  • ponedjeljkom u 18.30 sati
  • utorkom u 18.30 sati sv. misa na njemačkom jeziku
  • srijedom u 18.30 sati
  • četvrtkom u 18.30 sati sv. misa na njemačkom jeziku
  • petkom u 18.30 sati

Važna obavijest za Hrvate u Dublinu. Župnik odlazi na godišnji odmor, a poznato i kada se vraća misa na hrvatskom jeziku

Vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin, obavještava sve svoje župljane kako će od 19. srpnja do 21. kolovoza biti na godišnjem odmoru. “Kako i ove godine nije bilo moguće dovesti svećenika koji će biti u Dublinu za vrijeme moga odsustva, tako onda neće biti sv. mise na hrvatskom jeziku sve do nedjelje 22. […]

Ljetni raspored za svetu ispovijed

Župljani se mogu ispovjediti ponedjeljkom, srijedom i petkom, pola sata prije svete mise, tj. od 18 sati u crkvi sv. Pavla.

Sakrament svetog krštenja

Sakramenat svetog krštenja može se slaviti svake subote u kapeli bl. Alojzija Stepinca prema dogovoru s roditeljima.

Ljetno radno vrijeme župnog ureda

Od nedjelje 1. kolovoza 2020. do nedjelje 5. rujna 2021. ured će biti otvoren od ponedjeljka do petka, od 10 do 12 sati ili prema dogovoru.

“Dragi vjernici naše župe!

Pandemija koronavirusa već nas više od godinu dana zaokuplja. Suzbijanje bolesti COVIDA-19 ograničilo nas je u obavljanju temeljnih obreda naše vjere. To se na poseban način osjeća u našim liturgijskim slavljima. Uz sve mjere predostrožnosti, zahvalni smo Bogu što možemo slaviti svete mise uz sudjelovanje naših vjernika. No ovo još nisu redoviti uvjeti.

Svima nam je poznato koje opasnosti prijete starijim osobama i onima koji, možda i bez vlastitog znanja, nose u sebi razne prethodne bolesti. Zbog svih njih moramo i dalje biti oprezni i pružati im zaštitu. Pridržavajući se određenih mjera, opasnost od zaraze u crkvama gdje slavimo svete mise želimo svesti na najmanju moguću mjeru.

Stoga i dalje kod provedbe svih određenih mjera u našoj župi računamo na oprez svih naših vjernika da zaštite sebe i sve druge!

Dragi vjernici, naše nastojanje da i u ovim posebnim okolnostima budemo s vama povezani, ta stvarnost nas sve skupa vodi do novoga daha; do novog zahtjeva poniznosti i odvažnosti, odgovornosti i ljubavi. Važno je zapaziti da ti novi pomaci u svojoj biti nisu vezani samo uz obred, nego su novi poticaji za naš rast u vjeri.

Rastanak preko telefona: ‘Evo, ovde ti je i ćaća. I on bi koju s tobom progovorijo’

Uvijek sam se volio šaliti s materom i pitati koji je bio dan i kakvo je bilo vrijeme kada sam se rodio… “O, šuti, nemoj pitati. Posla priko glave, sva čeljad u polju, duvan se sadi. Unda prid večer rekoše da su i ovce negdi u brdu zalutale, a ja samo što nisan rodila. I […]

I u ovom vremenu kušnje znajmo da nam Duh Sveti, “sjaj blaženoga svjetla i sjaj u srcu svoga puka”, uvijek daruje novu snagu, ako svoj život obnavljamo pouzdanjem u Gospodina po primjeru vjere i vjernosti Blažene Djevice Marije i našega nebeskog zaštitnika blaženoga Alojzija Stepinca, zagovornika kojemu se ne prestajemo utjecati.

Svima vam Gospodin podario svjetlo, snagu i mir!”

fra Petar Klapež