Od 3. do 8. studenog

Državni tajnik Milas boravi u Kanadi. Posjetit će Ontario i Britansku Kolumbiju

4. studenoga 2022. u 8:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, od 3. do 8. studenog boravi u Kanadi, u pokrajinama Ontario i Britanska Kolumbija.

Potpisani ugovori o financiranju programa i projekata Hrvata u BiH. Milas: Svi zajedno možemo i trebamo biti ponosni

U Ljubuškom su u srijedu potpisani ugovori o financijskoj potpori za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu. Tom prigodom državni tajnik Zvonko Milas čestitao je svim korisnicima potpore koji su potpisali ugovore te iskazao uvjerenje da će se […]

Milas će posjetiti Generalni konzulat Mississauga gdje će održati sastanak s generalnim konzulom Antom Jovićem. Konzularno područje Generalnog konzulata RH u Mississaugi obuhvaća provincije Ontario (osim grada Ottawe), Manitobu, Saskatchewan i Northwest Territories. Geografski gledano, to područje je veliko, no koncentracija hrvatskih državljana je u južnom dijelu provincije Ontario, što obuhvaća Toronto, Misssissaugu i okolicu te potez jugozapadno do Windsora (Hamilton, Kitchener/Waterloo, London i Windsor).

Drugog dana državni tajnik posjetit će Župu Presvetog Trojstva u Oakvilleu gdje će se susresti s župnikom Ilijom Petkovićem, nakon čega će uslijediti sastanak s predstavnicima Hrvatskog Kluba KW “Dom” i uredom gradonačelnika Kitchenera u Kitcheneru. Zatim slijedi posjet Norvalu – Hrvatskoj župi Kraljice Mira – Hrvatsko franjevačko središte i susret s fra Robertom Kaveljom i predstavnicima AMCA-e. Nadalje, državni tajnik Milas posjetit će župu Hrvatskih mučenika u Mississaugi i održati sastanak s vlč. Božidarom Tenšekom, župnikom te posjetiti Hrvatski nacionalni centar na Niagari.

Milas u Rumunjskoj: Vjerujem da će ova donacija predstavljati snažan poticaj za daljnje upoznavanje hrvatske kulture

U Dvojezičnoj rumunjsko-hrvatskoj gimnaziji u Karaševu održana je svečana primopredaja donacije vrlo vrijedne obiteljske knjižnice Dinka Milasa, koja je prikupljana kroz više desetljeća. Uz donatora i ravnateljicu gimnazije Alinu Mistoiu, na svečanosti su sudjelovali: Zvonko Milas, državni tajnik, Marija Kapitanović, veleposlanica Republike Hrvatske u Rumunjskoj, Ana Filka, inspektorica za manjine, Slobodan Giureci Ghera, zastupnik Hrvata […]

Predviđen je i susret s Jeanne Valetić (članicom Savjeta za Hrvate izvan RH) i Brianom Ćapinom (predsjednik Hrvatskog nacionalnog nogometnog saveza za Kanadu i SAD) te donatorska večera u Hrvatskom domu u Hamiltonu u organizaciji 3. i 4. naraštaja istaknutih hrvatskih iseljenika.

U Vancouveru će se susresti s iseljenicima u Hrvatskom kulturnom centru nakon čega će se sastati sa župnikom u Hrvatskoj crkvi Prečisto srce Marijino. Nadalje, posjetit će Sveučilište Britanska Kolumbija i Katedru hrvatskoga jezika.

Milas s Hrvatima Južne Amerike: Država u vama vidi istinskog partnera s kojim može graditi bolju budućnost

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, boravio je u Argentini i Paragvaju gdje je održan 6. susret Hrvata u Južnoj Americi. U Hrvatskom domu u Buenos Airesu državni tajnik se susreo s Hrvatima koji žive u Argentini, a događaj su organizirale Udruga Jadran i Hrvatsko-argentinska gospodarska komora. Susret s iseljeničkom […]

Državni tajnik u pratnji Zvonimira Aničića (član Savjeta za Hrvate izvan RH) susret će se s iseljenicima na vancouverskom otoku Victoria, a boravak u Britanskoj Kolumbiji završit će sastanakom s Mikeom Hurleyem, gradonačelnikom Burnabyja, javlja HRT.