Njemačka

Duhovnu obnovu u HKM-u Moers vodio fra Josip Ikić

8. ožujka 2024. u 8:08

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Moers

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Moers od 1. do 3. ožujka 2024. održana je duhovna obnova koju je vodio fra Josip Ikić, misionar milosrđa i voditelj Franjevačkog duhovnog centra u Visokom.

Održana korizmena duhovna obnova u HKM-u Zürich

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu od 15. do 18. veljače održana je korizmena duhovna obnova koju je predvodio fra Ivan Slišković. Za glazbenu pratnju bio je zadužen zbor Župe Krista Kralja iz Čitluka pod vodstvom s. Slavice Kožul. Fra Ivan je govorio o temama kao što su potreba oproštenja, ne samo prema drugima već […]

Program duhovne obnove počeo je 1. ožujka u 17.30 sati molitvom Gospine krunice i litanija. Za to vrijeme vjernici su imali prigodu pristupiti svetoj ispovijedi. U 18 sati fra Josip je održao predavanje o trajnom Isusovu pozivu na obraćenje i vjeru u Evanđelje.

U 19 sati bila je sveta misa u kojoj je propovjednik govorio o važnosti braka i obitelji, oslanjajući se na biblijsku poruku. Uslijedilo je Euharistijsko klanjanje i pojedinačni svećenički blagoslov za zdravlje duše i tijela. Blagoslov polaganjem svećeničkih ruku primili su svi vjernici sjedeći u klupama.

U subotu je program počeo u 15 sat sakramentom svete ispovijedi. Četiri su svećenika ispovijedala mnoštvo vjernika do 18 sata, kada je održano predavanje o trostrukoj duhovnoj borbi protiv tjelesnih napasti, svjetovnog mentaliteta i đavolskih zamki.

Korizmena duhovna obnova održana u Reutlingenu, Metzingenu, Tübingenu, Balingenu i Ebingenu

Od 31. ožujka do 3. travnja 2022. godine u hrvatskim katoličkim zajednicama u Reutlingenu, Metzingenu, Tübingenu, Balingenu i Ebingenu održana je korizmena duhovna obnova. Na poziv voditelja spomenutih zajednica vlč. Andrije Župarića i vlč. Senka Antunovića, duhovnu obnovu vodio je fra Vladimir Vidović, franjevac konventualac iz Zagreba. U zajednici u Balingenu u četvrtak je bila […]

Pod svetom misom u 19 sati propovjednik je govorio o važnosti i koristi sakramenta pomirenja, kroz prizmu prispodobe o izgubljenome sinu. Uslijedilo je euharistijsko klanjanje i pojedinačni blagoslov.

U nedjelju su slavljene svete mise u Dislakenu u 11 sati, zatim u Moersu u 13 sati i u Bocholtu u 16 sati. Prije euharistijskih slavlja bila je prigoda za uskrsnu ispovijed. Na misnim slavljima svirao je pastoralni suradnik Darko Lovrinović.

Na ovoj duhovnoj obnovi, uz domaće vjernike, bilo je i gostiju iz okolnih misija i Nizozemske. Sve je proteklo u lijepom, jednostavnom, franjevačkom ozračju.

Korizmena duhovna obnova Hrvata u New Yorku: Župa nam je pomogla da se ne izgubimo u ovoj zemlji

U Hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela na Manhattanu u New Yorku u subotu je održana korizmena duhovna obnova koju je predvodio fra Branimir Novokmet. Nakon predavanja sudionici su pristupili sakramentu pomirenja. Prije slavlja mise molili su krunicu, a nakon euharistije bilo je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Sudionici su zatim molili i […]

Dodajmo na kraju kako je fra Josip Ikić u ovu hrvatsku misiju u Njemačkoj došao na poziv župnika fra Josipa Filipovića.