Sakrament pomirenja

Korizmena duhovna obnova Hrvata u New Yorku: Župa nam je pomogla da se ne izgubimo u ovoj zemlji

2. travnja 2023. u 9:49

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

U Hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela na Manhattanu u New Yorku u subotu je održana korizmena duhovna obnova koju je predvodio fra Branimir Novokmet.

Korizmenu duhovnu u Luzernu vodio don Grgo Grbešić

U crkvi sv. Karla u Luzernu od 23. do 26. ožujka održana je korizmena duhovna obnova koju je vodio dr. don Grgo Grbešić, profesor na Teološkom fakultetu u Đakovu. Nakon prigode za sakrament ispovijedi i duhovni razgovor, molitveni program započeo je krunicom. Tema razmatranje prve večeri bila je „Duh i istina“, a voditelj je tumačio […]

Nakon predavanja sudionici su pristupili sakramentu pomirenja. Prije slavlja mise molili su krunicu, a nakon euharistije bilo je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Sudionici su zatim molili i Put križa.

„Nedjeljna misa, redovite ispovijedi, molitva i duhovne obnove pomogle su mi da se ja, a i moja obitelj, ne izgubimo u ovoj zemlji, u kojoj sam skoro šezdeset godina. Vjerujem da moje iskustvo dijele mnogi župljani ove naše župe koja uskoro obilježava 110. obljetnicu postojanja”, izjavila je jedna sudionica duhovne obnove, piše IKA.

IKA