Švicarska

Održana korizmena duhovna obnova u HKM-u Zürich

21. veljače 2024. u 8:23

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Zürich

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu od 15. do 18. veljače održana je korizmena duhovna obnova koju je predvodio fra Ivan Slišković. Za glazbenu pratnju bio je zadužen zbor Župe Krista Kralja iz Čitluka pod vodstvom s. Slavice Kožul.

Zürich: Održana tribina o znanost i vjeri

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich u srijedu je održana tribina „Znanost i vjera“. Gost i predavač bio je dr. sc. Andi Erega koji je na postdoktorskom istraživačkom studiju na ETH Zürich. Kada se čuje sam naslov „Znanost i vjera“, stvara se predodžba kako znanost i vjera ne idu zajedno. Dr. Erega je u svojem izlaganju […]

Fra Ivan je govorio o temama kao što su potreba oproštenja, ne samo prema drugima već i samima sebi, o važnosti posta te o snazi euharistije. Naglasio je važnost Kristova umiranja za svakoga čovjeka i potrebu da svatko može slobodno doći pred Isusa, jer kako je rekao, Isusovo umiranje otvara vrata svakom čovjeku.

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila Stepinčevo: Komunisti mrze, osvećuju se, pljačkaju i ubijaju

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila je blagdan bl. Alojzija Stepinca svečanom misom koju je u nedjelju u crkvi sv. Josipa u Dietikonu predvodio fra Iko Skoko. Fra Iko je počeo propovijed odgovorom blaženog Alojzija Stepinca osobi koja ga je upitala kako on vidi budućnost hrvatskog naroda. Blaženik je odgovorio: „Dok god moj narod časti Blaženu […]

Zbor je predvodio i liturgijsko pjevanje te održao korizmeni koncert uz prigodne meditacije. Članovi zbora ujedno su i hodočastili, jer su obišli Padovu, a na putu prema Švicarskoj vidjeli su i ostala mjesta, kao i veliko svetište u Einsiedlenu. Bili su smješteni u obiteljima u misiji.