Njemačka

Dvije lijepe vijesti iz Hrvatske katoličke misije Köln

19. prosinca 2023. u 15:34

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Na treću nedjelju došašća u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln upriličeno je predstavljanje budućih 36-ero prvopričesnika koji su i službeno uvedeni u razdoblje izabranja. Kroz program predstavljanja u crkvi Minoritenkirche kandidate su vodile s. Renata Rapi i s. Bora Marki.

Köln: Predstavljanje budućih krizmanika

Drugu nedjelju došašća u crkvi Minoritenkirche u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln, tijekom mise kojom je predsjedao vjeroučitelj krizmanika i župni vikar fra Ivan Režić, upriličeno je predstavljanje 44-ero budućih krizmanika. Na početku misnog slavlja krizmanici Ivano Vrdoljak i Antonela Međugorac pozdravili su prisutne uime krizmanika, roditelja, vjeroučitelja i prisutne zajednice. Obraćanje vjeroučitelju i zajednici tijekom […]

Na kraju slavlja buduće prvopričesnike pozdravio je župnik fra Vuk Buljan. Na početku mise obitelj Rašić upalila je treću svijeću na adventskom vijencu.

Hrvatska katolička misija Köln

Dodajmo ovome kako je generalni konzul za Saveznu zemlju Sjevernu Rajnu Vestfaliju doc. dr. sc. Ivan Bulić uručio zahvalnice časnim sestrama Bori Marki i Renati Rapi za njihovu uspješnu suradnju s konzulatom te za promicanje hrvatskih vrijednosti i kulturne baštine.

Hrvatska katolička misija Köln objavila kada počinje vjeronauk

Hrvatska katolička misija Köln danas je objavila kako vjeronauk za sve uzraste započinje u Leverkusenu u ovaj četvrtak, dok je u Kölnu i Bonnu na rasporedu u subotu. Vjeronaučna nastava će se prema potrebi održati i online, ali uz prethodnu najavu i obavijest. Iz misije mole sve roditelje da djecu prijave na vrijeme! Evo detaljnog […]

Časne sestre, članice družbe franjevki BZ, na poziv voditelja fra Vuka Buljana već pet godina djeluju vrlo uspješno u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln.

Hrvatska katolička misija Köln