Kanada

Edmonton: Proslavljen 50. rođendan Župnog folklornog društva Domagoj

17. studenoga 2023. u 8:10

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

U organizaciji Hrvatske katoličke župe Edmonton i njezinog Folklornog ansambla “Domagoj”, proslavljena je 50. obljetnica folklora i Hrvatske večeri koje su nastavljene najviše zalaganjem tadašnjeg župnika fra Jerka Ćalete.

Ravnatelj Hrvatske inozemne pastve posjetio HKŽ Edmonton

Uoči Godišnjeg pastoralnog skupa hrvatskih svećenika i redovnica iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država koji se od 10. do 13. listopada održava u Hrvatskoj katoličkoj župi Majke Božje Bistričke u Calgaryju, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić posjetio je HKŽ Male Gospe u Edmontonu, glavnom gradu kanadske države Alberte. Ravnatelj Markić predvodio […]

Na proslavi zlatnog jubileja sudjelovao je Vice Skračić, veleposlanik Republike Hrvatske u Kanadi, susjedni folklorni ansambl iz Calgaryja i preko 450 uzvanika.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Program je započeo svečanom akademijom u teatru u središtu Edmontona, a nastavljen proslavom Hrvatske večeri u Mirage centru.

Svečanu misu u nedjelju predvodio je župnik vlč. Matija Žugaj, a sudjelovali su članovi ansambla i veleposlanik Skračić. Sveta misa služena je za sve pokojne župnike i župljane, a posebno one koji su zaslužni za ovu obljetnicu.

Velika životna priča o fra Ljubi Krasiću: Učinismo što smo mogli, drugo neka učine moćniji

Fra Ljubo Krasić, jedan od najuglednijih hrvatskih misionara i prosvjetnih djelatnika u dijaspori 20. stoljeća, zauvijek nas je napustio 21. lipnja 2020. na Humcu u 83. godini života. Svećenik, pisac i urednik Ljubo Krasić rođen je 18. ožujka 1938. u Čitluku, gdje je pohađao franjevačku gimnaziju u Visokom, a studij filozofije i teologije u Sarajevu, […]

Slavlje je završeno zajedničkim druženjem u župnoj dvorani.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu