Među Hrvatima u Kanadi

Ravnatelj Hrvatske inozemne pastve posjetio HKŽ Edmonton

12. listopada 2022. u 8:31

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Uoči Godišnjeg pastoralnog skupa hrvatskih svećenika i redovnica iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država koji se od 10. do 13. listopada održava u Hrvatskoj katoličkoj župi Majke Božje Bistričke u Calgaryju, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić posjetio je HKŽ Male Gospe u Edmontonu, glavnom gradu kanadske države Alberte.

Markić: Hrvatski narod ponovno je pokazao da diše s dva podjednako velika plućna krila

Međunarodna konferencija „Iseljeništvo i domovina“ otvorena je u četvrtak u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Skup je organiziran kao nastavak 4. Hrvatskog iseljeničkog kongresa čiji program, zbog pandemije koronavirusa, nije u potpunosti realiziran u studenome 2020. godine u Zagrebu, piše IKA. Konferenciju su organizirali Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva, a obuhvaća 16 paralelnih programa. „Danas […]

Ravnatelj Markić predvodio je župno misno slavlje u nedjelju u koncelebraciji sa župnikom Tomislavom Fridlom, svećenikom Bjelovarsko-križevačke biskupije, koji tu župu vodi posljednjih pet godina, a sudjelovalo je 300-ak vjernika.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

U propovijedi se dr. Markić na temelju evanđeoskog teksta o ozdravljenju deset gubavaca i zahvalnosti samo jednoga od njih osvrnuo na značenje i važnost zahvalnosti koja kulminira u slavlju euharistije – zahvale za primljena dobročinstva i Kristov čin spasenja.

Hrvati iz Lyona i Nice hodočastili u francuske Alpe

U marijanskom svetištu u La Salette u francuskim Alpama, u subotu je održano hodočašće hrvatskih katolika koji se okupljaju u HKM-u Lyon i Nica, a sudjelovalo je i nekoliko vjernika iz Zapadne Švicarske. Sedamdesetak hodočasnika izmolilo je na početku hodočašća križni put, a više njih iskoristilo je prigodu za primanje sakramenta pomirenja. Zatim je euharistijsko […]

Nakon euharistijskog slavlja, koje je ujedno bilo i zahvala za plodove zemlje, 200-ak vjernika okupilo se na ručku u župnim prostorijama, gdje su u srdačnoj i ugodnoj atmosferi nastavili druženje, objavljeno je na Facebooku Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.