Putem Zoom platforme

Evo kako online možete pratiti predstavljanje studija, predavača i studenata kroatistike u Kijevu

24. rujna 2021. u 0:00

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Povodom Europskog dana jezika 2021., Centar za hrvatski jezik i kulturu i Katedra slavenske filologije Instituta filologije Kijevskog nacionalnog sveučilišta „Taras Ševčenko“ pozivaju sve zainteresirane na predstavljanje studija, predavača i studenata kroatistike u Kijevu.

Lektorica hrvatskog jezika o životu u Lisabonu: Zimi je toplije vani nego unutra

Kolega lektor Robert Bebek, ujedno i moj prethodnik u glavnom gradu Portugala, u jednom je intervjuu rekao da lektori u svakoj od zemalja u kojima se zateknu presvlače svoju zmijsku košuljicu, dobiju nove adrese, isprave i hodograme. S obzirom na to da Portugal nije prva zemlja u kojoj sam se našla predajući hrvatski jezik, uviđam […]

Uvodna izlaganja održat će prof. dr. sc. Olena Dziuba-Pogrebniak, koja će govoriti o Centru za hrvatski jezik i kulturu u Kijevu, te prof. Lesja Steblina s nazivom predavanja “Studij hrvatskog jezika i programi kroatistike u Kijevu”.

Svi zainteresirani moći će poslušati prezentacije i priče studentica prve godine poslijediplomskog magistarskog studija: Anastasije Korž: Zagreb u pet slika, Ane Astrolog: Riječke razglednice, Olge Taranuh: Zagreb offline i Nataše Mikulin: Hrvatska na daljinu i uživo.

Uspomene na tri prekrasne godine života u Pečuhu

Iako već više od 12 mjeseci nisam posjetio grad u kojemu sam proveo tri prekrasne godine svojega života, moram reći da su uspomene još uvijek svježe i žive. Pečuh je grad koji se nalazi na obroncima planine Mecsek, a udaljen je 30-ak km od granice s Hrvatskom. Ima oko 165 tisuća stanovnika i peti je […]

Događaj će se održati u utorak 28. rujna u 10,30 sati po hrvatskom vremenu na platformi Zoom. Poveznica za e-susret dostupna je ovdje, oznaka sastanka (Meeting ID): 821 4893 8870, ulazni kôd: qmJ947. Moderator je Robert Bebek, lektor hrvatskog jezika u Kijevu.