Od 1. do 12. kolovoza

Evo kako se možete prijaviti na Ljetnu školu hrvatskog folklora i koji su uvjeti

7. lipnja 2021. u 10:21

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

Hrvatska matica iseljenika poziva sve zainteresirane da se uključe u Ljetnu školu hrvatskog folklora koja će se od 1. do 12. kolovoza održati u Zadru.

Nesvakidašnja izložba Hrvata iz SAD-a: Uvijek me privlačila estetika prirodnog propadanja

Od 8. lipnja do 4. srpnja u zagrebačkoj Galeriji Josip Račić, publici će se predstaviti Mario Lalich, splitski fotograf koji je velik dio karijere ostvario u SAD-u. Ovaj umjetnik ideju za svoju izložbu ‘Tajni život napuštenih zidova’ dobio je tijekom karantene u Tučepima. Tada je, naime, fotografirao uzorke gljivica na zidovima na koje je nailazio […]

Škola ima tri skupine: ples, tambure i tradicijska glazbala. Programski voditelj i voditelj plesa je Andrija Ivančan, za tambure je zadužen Tibor Bun, gost predavač je maestro Siniša Leopold, a tradicijska glazbala vodi Vjekoslav Martinić.

“Broj sudionika je zbog mjera ograničen i po prijemu odgovarajućeg broja prijavnica zatvaramo poziv. Naravno, ako mjere u vrijeme održavanja škole budu dopuštale, bit će moguće prijave i za dodatne sudionike s liste čekanja”, javljaju iz Hrvatske matice iseljenika.

Uvjet za dolazak u školu je negativan nalaz PCR testa (ne stariji od 72 sata), ili antigenski brzi test (ne stariji od 48 sati), ili potvrda o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva protiv koronavirusa, ili potvrda da je osoba preboljela COVID-19 u razdoblju od šest mjeseci prije početka škole.

Sudionici će morati ispuniti upitnik i potpisati izjavu da će se pridržavati svih protokola vezanih uz sprječavanje pandemije koronavirusa.

Grbešić: Kako odustati od pokušaja da doprinesemo nešto više i nešto pozitivno? Nikada nećemo odustati

U subotu je nastavljena četvrta Sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u fokusu je bilo hrvatsko iseljeništvo u europskim i prekooceanskim državama. Tijekom sjednice razgovaralo se o izmjenama Zakona o hrvatskom državljanstvu, kao jednom od najkompleksnijih dijelova zakonodavstva te je istaknuto kako su upravo izmjene ovaj zakon učinile […]

Školarina iznosi 80 eura (za polaznike izvan Republike Hrvatske) ili 600 kuna za polaznike iz Hrvatske. Cijena smještaja u In Hostelu Zadar je 200 kuna po osobi.

Prijaviti se možete na ovoj poveznici…