FOTOGALERIJA

Folkloraši HKM-a Köln nastupili na 29. Folklorijadi kod Frankfurta

27. travnja 2023. u 9:22

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Folkloraši iz Hrvatske katoličke misije Köln krenuli su u subotu s folklornom skupinom “Adria” iz Duisburga autobusom do Heusenstamma kod Frankfurta, kako bi sudjelovali na 29. Folklorijadi. Putem ih je pratila i ekipa HRT-a koja priprema dokumentarni film o hrvatskim folklornim skupinama u Njemačkoj.

Ovo je dobar znak! Hrvatski folklor i dalje privlačan dijaspori

Matičina Zimska škola hrvatskog folklora – prva u 58 godina postojanja u digitalnom obliku, u virtualnom svijetu stvaralaštva i čuvanja hrvatske baštine otvorena je 30. siječnja 2021. Seminarce je pozdravio programski voditelj prof. Andrija Ivančan te zahvalio svima što svojim angažmanom čuvaju našu kulturu i baštinu. Otvaranju su prisustvovali i Tibor Bun, voditelj Tambura, Vjekoslav […]

Uz molitvu, pjesmu i veselje put je prošao u tren oka. U Heusenstammu je otvorena Folklorijada službom riječi koju je predvodio vlč. Ivica Komadina, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj. Zatim je nastupilo 13 folklornih skupina iz hrvatskih katoličkih misija s različitih strana Njemačke.

Od stručnog žirija folkloraši iz Kölna dobili su vrlo dobre kritike, što ih je učinilo jako zadovoljnima rezultatom iza kojeg stoji puno truda i rada proteklih mjeseci.

Nakon službenog dijela programa sviralo se, pjevalo i plesalo do dugo u noć. Sljedeći nastup folkloraša iz Kölna bit će 10. lipnja ove godine u Duisburgu na 20. obljetnici folklorne skupine „Adria“.

Hrvatska katolička misija Köln
Hrvatska katolička misija Köln
Hrvatska katolička misija Köln