Najljepše od najljepših

[FOTOGALERIJA] Ovo su zgodne Hrvatice izvan domovine

9. srpnja 2021. u 11:14

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Udruga "Stećak" i Hrvatska matica iseljenika

Osma Revija tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske ove godine održana je online. Sudjelovale su prve tri nagrađene djevojke s prijašnjih revija i među njima se birala najljepša od najljepših.

Švicarsku zamijenila Hrvatskom: Ovdje je kvaliteta života puno bolja, ljudi imaju naviku dijeliti stvari…

Vedra, inspirativna, svestrana, svjetska putnica s mnoštvom zanimljivih priča – tako bi se ukratko moglo opisati mladu Švicarku hrvatskih korijena Tihanu Janu Vukić. Autorica je Little Life Talesa, projekta kojim u kratkoj videoformi priča životne priče raznih ljudi… Što te ponukalo da dođeš živjeti u Hrvatsku, odakle su i tvoji korijeni? Moja mama je Riječanka. […]

Lidija Sarić Cvijin iz Srbije pobjednica je online glasovanja, a za nagradu je dobila srebrnu ogrlicu i narukvicu s pozlatom iz Višića u okolici Čapljine.

Udruga “Stećak” i Hrvatska matica iseljenika – Lidija Sarić Cvijin

Prva pratilja je Kinga Deniza Dancze iz Mađarske, nagrađena replikom srebrnih naušnica i ogrlice iz Sasine, u okolici Sanskog Mosta, dok je druga pratilja Darinka Orčik iz Mađarske koja je dobila repliku srebrnih naušnica s pozlatom iz Mandina sela u okolici Tomislavgrada.

Udruga “Stećak” i Hrvatska matica iseljenika – Kinga Deniza Dancze
Udruga “Stećak” i Hrvatska matica iseljenika – Darinka Orčik

Sve tri djevojke dobivaju i torbe Lovely bags, dar vlasnice i dizajnerice Marije Perić.

Sudionice 8. Revije pozdravio je dr. sc. Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH pri Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Od gostiju su se pridružili i Petar Hategan iz Rumunjske, Ljerka Sindik iz Crne Gore, Manda Oršulić iz Njemačke, Katarina Horvatović iz Zagreba te sudionice prijašnjih revija.

Pobjednica je sudionica 1. revije koja se još uvijek sjeća odličnog programa i druženja u Tomislavgradu. Svi su se složili da je cijela ideja revije posebna, da je i dalje treba podržavati i njegovati jer je iznimno važna za povezivanje djevojaka hrvatskih korijena iz cijeloga svijeta.

Voditeljica i producentica zoom Revije bila je mr. sc. Snježana Jurišić, voditeljica Odjela za kulturu Hrvatske matice iseljenika.

U nastavku pogledajte fotogaleriju…