Hrvati u Njemačkoj

Fra Ante Ivan Rozić novi je župnik u Bad Cannstattu i Feuerbachu

9. listopada 2022. u 10:55

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKZ – Sv. Ivan Krstitelj Feuerbach

U župama Sveti Nikola Tavelić u Bad Cannstattu i Sv. Ivan Krstitelj u Feuerbachu, u službu je uveden novi župnik fra Ante Ivan Rozić.

Bad Cannstatt-Feuerbach: Župljani se oprostili od fra Frane Milanovića

U zajedništvu kolege fra Filipa Mimice, folklora, ministranata, zbora i vjernika ovih zajednica, fra Frano Milanović Litre u Liebfrauenkirche proslavio je misu zahvalnicu za rad i plodove sedmogodišnjeg suživota i služenja našem narodu u Stuttgartu. Svima se zahvalio na dobroj suradnji i razumijevanju, naglasivši da mu je to bio najduži mandat u 28 godina svoga […]

U prošlu nedjelju u Feuerbachu, uz dekana dr. Christiana Hermesa i novog župnika, na misnom slavlju bili su: župnik njemačke župe Matthias Hambücher, fra Blaž Toplak, đakon Ivan Jeleč i pastoralna referentica Julia Matheis. Misno slavlje uveličao je crkveni zbor pod vodstvom orguljaša Luke Muse, kao i folkloraši folklorne skupine Krešimir koji su na kraju svete mise novom župniku predali prigodan dar.

Misnom slavlju u Bad Cannstattu prisustvovali su: dosadašnji administrator fra Ivica Erceg, fra Blaž Toplak i đakon Ivan Jeleč.

Fra Ante Ivan Rozić rođen je 1985. godine u Stuttgartu kao drugo od četvero djece. Redovito je ministrirao u crkvi sv. Eberharda u rodnom gradu, gdje je pričešćen i krizman. Franjevačku gimnaziju pohađao je u Sinju, a teologiju u Splitu, gdje je i diplomirao. Za svećenika je zaređen 2011. u Splitu. Nakon toga po odluci Uprave provincije župski je vikar u Berlinu od 2011. do 2013., a u Münchenu od 2013. do 2022.

“Župniku fra Anti Ivanu želimo dobrodošlicu, a fra Blažu uspješan nastavak dosadašnjeg rada na dobrobit naših zajednica”, napisali su iz HKZ-a Sv. Ivan Krstitelj Feuerbach.

HKZ – Sv. Ivan Krstitelj Feuerbach

Nakon svete mise u Feuerbachu uzvanici su nastavili druženje u crkvenoj dvorani gdje je proslavljena deseta godišnjica postojanja Cro-Caféa, uz nastup pijanistice Ivane Štimac Agius i tenora Slađana Radića.

Hrvatska zajednica u Stuttgartu proslavila dan svog zaštitnika: Dao Bog da ovakvih susreta bude što više

Hrvatska zajednica u Feuerbachu svečano je u nedjelju proslavila dan svog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja. Protekle dvije godine proslava nije bila moguća zbog pandemije koronavirusa. Uz hrvatske vjernike prisustvovali su i njemački vjernici koje je predvodio njihov župnik Matthias Hambücher, pastoralna referentica Julia Matheis i hrvatski đakon Ivan Jeleč. Čitanja su bila na hrvatskom jeziku, […]

“Za pripremu ukusnih jela i kolača zahvaljujemo i unaprijed se preporučujemo kao i toliko puta dosad našim vrijednim domaćicama. Nadamo se da će djelatnost Cro-Caféa svojim radom i nadalje biti od velike koristi svima kojima je potrebna naša pomoć. Vrata Cro-Caféa uvijek su otvorena ljudima široka srca, spremnima na darivanje svoga vremena na radost drugih”, zaključili su iz ove župe.

HKZ – Sv. Ivan Krstitelj Feuerbach