Njemačka

Fra Iko Skoko predvodio duhovnu obnovu s Hrvatima u Hamburgu

3. listopada 2023. u 8:52

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Duhovna obnova u Hrvatskoj katoličkoj misiji Hamburg, uz spomen blažene Djevice Marije od krunice, a na temu „Međugorje u Hamburgu“, održana je od 28. rujna do 1. listopada. Voditelj je bio prof. dr. fra Iko Skoko.

Hamburg: Antonio Tkalec svojim glazbenim i pjevačkim talentom oduševio brojne Hrvate

Varaždinski kantautor suvremene duhovne glazbe Antonio Tkalec održao je u subotu, u organizaciji Hrvatske katoličke misije Hamburg, koncert duhovne glazbe u dvorani Nadbiskupije Hamburg pod nazivom „Ovo nije vrijeme predaje“. Peti je to album kršćanskog glazbenika, koji – kako ističe – od mladih dana je povezan s duhovnom glazbom; u Franjevačkoj crkvi u Varaždinu ponekad […]

Duhovna obnova započela je u četvrtak svetom misom i klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu u kapelici misijske središnjice.

Drugoga dana vjernici su se okupili u crkvi Svetog Olafa gdje je fra Iko je održao predavanje na temu: “Evo službenice Gospodnje!” Trećeg dana organizirano je predavanje na temu: “Evo ti majke!” Nakon toga molila se krunica i vjernici su u velikom broju pristupili sakramentu ispovijedi.

Najstarija hrvatska katolička župa u Europi proslavila veliki jubilej

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu u Austriji svetom misom svečano je u nedjelju 1. listopada proslavila i Bogu zahvalila na 75. godišnjici župe. Misno slavlje predslavio je dr. sc. fra Mario Knezović, župnik iz Kočerina u Bosni i Hercegovini. U svojoj propovijedi fra Mario je tumačeći evanđelje potaknuo vjernike na istinsku autentičnost […]

Četvrtoga dana slavila se sveta misa u čast Kraljice svete krunice, a duhovna obnova završila je poslijepodnevnom misom u hamburškoj katedralnoj crkvi Svete Marije.