Njemačka

Fra Jozo Grbeš predvodio 51. hodočašće Hrvata Gospi u Birnau

30. svibnja 2023. u 9:49

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Zürich

Vjernici Hrvatske katoličke misije Singen-Villingen iz Njemačke tradicionalno su u subotu 51. put hodočastili Gospi u Birnau na Bodenskom jezeru. Misu je predvodio fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Marijina iz Mostara.

Pola stoljeća hodočašća Hrvata Gospi na Birnau

Svečanom svetom misom u prelijepoj hodočasničkoj baroknoj bazilici cistercitskoga samostana na Bodenskom jezeru, u nedjelju je proslavljeno jubilarno 50. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau. Slavlju su dodatno doprinijeli djevojke i mladići, njih 67, koji su u sklopu ovoga jubilarnog hodočašća slavili sakrament svete potvrde. I ove je godine velik broj Hrvata, kako s područja Hrvatske […]

S njim su u koncelebraciji bili fra Robert Crnogorac, voditelj HKM-a Singen-Villingen, fra Stanko Ćosić, tajnik Hercegovačke franjevačke provincije i fra Ivan Penavić.

Hrvatska katolička misija Zürich

Fra Jozo je u propovijedi rekao kako su Marijine crkve najljepše i najposjećenije te je govorio o ljubavi kao pratnji ljudskog putovanja.

Hrvatska katolička misija Zürich

Misno slavlje uveličao je svojim pjevanjem zbor HKM-a Singen-Villingen s orguljaškom pratnjom, ravnanjem misijskog suradnika i vjeroučitelja Darija Mrnjavca.

Hodočašće Hrvata Gospi na Birnau

Unatoč pandemiji kao i svim propisanim mjerama i ograničenjima, u posljednju subotu svibnja održano je 49. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau, javlja IKA. U svečanoj procesiji iza hodočasničkog barjaka započelo je ovogodišnje hodočašće, praćeno orguljaškom pratnjom i uvježbanim glasovima prigodnog zbora pjesme „Rajska Djevo Kraljice Hrvata“. Pozdrav je uputio fra Dinko Grbavac, voditelj Hrvatske katoličke […]

Na kraju euharistijskog slavlja hodočasnicima se obratio fra Robert Crnogorac. Nakon mise hodočasnici su se zadržali u razgovoru ispred Gospine bazilike čiji su čuvari dva redovnika cistercita koji na Birnau imaju samostan i priorat, a pripadaju cistercitskoj opatiji Mehrerau kod Bregenza u Austriji, javila je IKA.