Am Hof

Framaši Hrvatske katoličke misije Beč dali svoja obećanja

13. listopada 2023. u 9:15

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Beč

Na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice, Frama Hrvatske katoličke misije Beč održala je godišnju proslavu Obećanja.

Hrvatska katolička misija Beč svečano proslavila svetkovinu svetog Franje Asiškog

Kao zajednica u kojoj djeluju franjevci Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda i Školske sestre franjevke bosansko-hrvatske provincije te mjesna bratstva Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži, i ove godine Hrvatska katolička misija Beč svečano je proslavila svetkovinu svetog Franje Asiškog. Svečanu misu, uz koncelebraciju ostalih franjevaca HKM-a Beč, predvodio je fra Radovan Ćorić, […]

Misno slavlje u crkvi na am Hofu predslavio je fra Darko Grmača, duhovni asistent Frame. Na svetoj misi su uz brojne framaše, njihove simpatizere i roditelje, bili i framaši iz Zagreba i Austrije. Obećanje da će na godinu dana živjeti Evanđelje po primjeru svetog Franje Asiškog dalo je 22 mladih iz Hrvatske katoličke misije Beč. Geslo ovogodišnjih Obećanja je “Primamo upravo kada dajemo”.

Pjevanje na svetoj misi animirao je misijski zbor mladih. Misna čitanja i molitvu vjernika čitali su framaši.

Obećanici su u ulaznoj procesiji ušli u prepoznatljivim majicama i logom Frame Beč, noseći u rukama svijeće koje su položili na Tau. Nakon službe Riječi svečano se čitao tekst obećanja. A nakon obećanja fra Darko je kroz propovijed poručio da primamo upravo kada dajemo…

Evo kako je bilo na prvoj svetoj pričesti u Beču

Kišnu i prohladnu subotu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč uljepšala je svečanost primanja prve svete pričesti. Čistina i bjelina dječjih duša zablistala je hrvatskom crkvom na Am Hofu i okitila je sa 107-ero prvopričesnika. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je fra Darko Grmača kojemu je ovo bila prva sveta pričest koju je kao svećenik predslavio. Prvo […]

“Ni Franjo ni Marija se nisu žalili nego su bili svjesni da je tajna radosti u davanju. Franjo nije puno govorio, nego je živio, davao je”, poručio je fra Darko, dodavši: “Evanđelje od danas živite u svojim obiteljima i istinski se trudimo živjeti vjeru ne svojim snagama nego Božjom pomoći”.

Na kraju svete mise fra Darko je čestitao framašima na Obećanjima te se zahvalio svima koji su doprinijeli ljepoti ovog slavlja, zboru mladih, sestrama i fratrima u misiji, framašima iz Zagreba i Beča, njihovim roditeljima te svima ostalima.

Nakon gledanja poticajnog filma o životu dvoje asižana, u župnoj dvorani okupili su se framaši i njihovi gosti te uz bogat stol i pjesmu ostali u lijepom druženju.

Čak dvojica članova Hrvatske katoličke misije Beč pošla stopama svetog Franje

U samostanu sv. Franje u Rovinju prošli tjedan okupili su se franjevci iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. U bratskom ozračju održan je i obred primanja u franjevačku postulaturu četvorice kandidata, od kojih je jedan (Marko Breščanović) iz Hrvatske katoličke misije Beč. Isto tako, sljedeći mjesec u postulaturu će biti primljen još jedan […]

“Pozivamo sve mlade, od krizme pa nadalje da se pridruže našim framašima petkom u 19.30 sati u dvorani na I. katu”, pozivaju iz Hrvatske katoličke misije Beč.