Do 5. listopada 2022.

HKM Dublin: Najavljeno organiziranje priprave za primanje sakramenata

28. rujna 2022. u 9:25

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Martina Fišić/HKM Dublin

Hrvatska katolička misija Dublin i u ovoj školskoj godini organizirat će pripravu za primanje sakramenata prve svete pričesti i svete potvrde.

Nesvakidašnji dan u Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin

Vjernici Hrvatske katoličke misije Dublin svjedočili su u nedjelju vrlo rijetkom prizoru. Naime, tijekom misnog slavlja u St. Mary’s crkvi u Dublinu petorica svećenika iz domovine dobrom su Bogu zahvalila za godišnjice svojih ređenja koje su proslavili u lipnju ove godine. Misnim slavljem predsjedao je mons. Mislav Hodžić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije na službi u Vatikanu […]

Slavlje primanja sakramenata planirano je za kraj svibnja 2023., tijekom posjete zajednici jednog od hrvatskih (nad)biskupa.

Svi roditelji koji žele prijaviti svoju djecu na pripravu, kao i svi odrasli koji žele primiti spomenute sakramente, pa i biti kršteni – neka se jave do 5. listopada 2022. putem e-mail adrese: info@hkmdublin.com.

“S obzirom na situaciju, ali i zbog mogućnosti zahvaćanja većeg broja naše djece, mladih i odraslih diljem Irske, izvjesno je da će se jedan dio priprave održavati online (putem aplikacije Google Meet), no nastojat ćemo ne propustiti priliku i osobno se susresti. Ovakav način pouke pokazao se dobrim u zajednici kao što je naša koja se prostire po cijelom irskom otoku”, rekao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin.

Završena prva ovogodišnja korizmena duhovna obnova u HKM-u Dublin

Misnim slavljem Prve korizmene nedjelje, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin završena je prva ovogodišnja korizmena duhovna obnova. Misu je predvodio vlč. Davor Vuković, voditelj duhovne obnove, u zajedništvu s vlč. Josipom Levakovićem, voditeljem HKM-a Dublin. Vlč. Vuković u propovijedi je razmatrao o važnosti pustinje za duhovni život te o tri Isusove kušnje. “U Isusovim kušnjama […]

Za sve dodatne informacije slobodno se javite u misiju…