HRT international

HRT prestaje s emitiranjem na području Sjeverne Amerike, Australije i Novog Zelanda

1. prosinca 2020. u 20:08

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HRT

Dana 31. prosinca prestaje emitiranje međunarodnog programskog kanala Hrvatske radiotelevizije “HRT international” putem satelita za područje Sjeverne Amerike, Australije i Novog Zelanda.

Nakon tog datuma, prijam kanala HRT international više neće biti moguć putem satelita Galaxy-19 (za područje Sjeverne Amerike), odnosno putem satelita Optus D2 (za Australiju i Novi Zeland) te će prijam biti moguć putem HRT-ove internetske platforme HRTi.

Suradnja s novinarima i publicistima u hrvatskoj dijaspori

Udruga hrvatski novinari i publicisti (HNiP) počela je s provedbom projekta SPONA kojemu je cilj uspostaviti čvrstu suradnju s kolegama novinarima i publicistima u hrvatskom iseljeništvu tako da njihovi tekstovi putem HNiP-ovih medijskih kanala pronađu put do šire publike u domovini te da se počnu tretirati kao ravnopravne vijesti o životu i radu hrvatskog iseljeništva. […]

Hrvatska radiotelevizija stoga poziva svoje gledatelje u ovim dijelovima svijeta neka se do 31. prosinca registriraju na uslugu HRTi kako bi i dalje mogli nesmetano i besplatno pratiti televizijske i radijske programske programe HRT-a.

Usluga HRTi, za razliku od satelita, ne omogućava samo praćenje HRT internationala, nego i ostalih televizijskih te radijskih kanala javnog servisa, a na njoj je dostupna i bogata videoteka sa oko 50 tisuća naslova koje je većinom moguće gledati u cijelom svijetu bez ograničenja.