Veliko srce

Hrvati iz Berlina prikupili više od 14 tisuća eura za nezbrinutu djecu u domovini

11. travnja 2024. u 8:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: CZN

Tijekom korizmenog vremena na poticaj voditelja misije fra Zvonka Tolića, vjernici Hrvatske katoličke misije u Berlinu prikupljali su dobrovoljne priloge za korisnike Caritasove kuće za zbrinjavanje djece s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici te korisnike „Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu“ sestara karmelićanki Božanskog srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu.

Tako je prikupljeno ukupno 14.105,00 eura koji su ovih dana uplaćeni na račune Caritasa i sestara karmelićanki.

Opjevao odlazak u tuđinu i lažna obećanja koja su ga dočekala: Svaka stopa zemlje moje više vridi od Berlina

U suradnji s Broćanskim bećarima i Ivanom Sušcem kao pratećim vokalima, glazbenik Jakov Petričević snimio je pjesmu „Otiš’o sam ja daleko“. Skladba govori o odlasku u tuđinu, u ovom slučaju u grad Berlin, ali i o lažnim obećanjima te želji za povratkom u domovinu, zbog čega će se mnogi u iseljeništvu poistovjetiti sa stihovima pjesme. […]

„Ovim primjerom naši vjernici još su jednom pokazali da su svjesni svojih korijena, ali i svoga kršćanskoga identiteta. Zahvalni smo svakom pojedincu koji se uključio u korizmenu akciju. Sigurni smo da će naš dar djeci u ovim dvjema kućama barem nakratko olakšati svakodnevni život te im pružiti nadu i vjeru u bolje sutra“, poručio je voditelj misije fra Zvonko Tolić.