Otiš’o sam ja daleko

Opjevao odlazak u tuđinu i lažna obećanja koja su ga dočekala: Svaka stopa zemlje moje više vridi od Berlina

13. rujna 2023. u 7:11

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot YouTube

U suradnji s Broćanskim bećarima i Ivanom Sušcem kao pratećim vokalima, glazbenik Jakov Petričević snimio je pjesmu „Otiš’o sam ja daleko“.

Pogledajte novi videospot za pjesmu fra Šimuna Ćorića

Fra Šimun Šito Ćorić, franjevac, glazbenik, pisac i profesor psihologije, za adventsko vrijeme u nakladi Glasa koncila objavio je novi album “VREMENA OVA SAD SU DRUGA – Poetsko-glazbene meditacije”. Album sadrži deset novih skladbi, među kojima je i pjesma “Adventska – Gospodinu pripravite put”, snimljena i kao videospot. Tekst i glazbu potpisuje fra Šimun Ćorić, […]

Skladba govori o odlasku u tuđinu, u ovom slučaju u grad Berlin, ali i o lažnim obećanjima te želji za povratkom u domovinu, zbog čega će se mnogi u iseljeništvu poistovjetiti sa stihovima pjesme.

“Svaka stopa zemlje moje više vridi od Berlina”, pjeva Jakov Petričević, a stihove prate predivne fotografije iz Šuice u Bosni i Hercegovini.

Tekst skladbe napisao je Ilija Krstanović kao nadahnuće na svoj odlazak u Berlin i povratak u rodnu Šuicu. Glazbu i scenarij spota potpisuje Mateja Krstanović.

Klapa Kartolina iz Kanade završila snimanje spota u Poljicama i Splitu: Bilo je to nezaboravno iskustvo

Klapa Kartolina iz Kanade privela je kraju jedno od svojih najaktivnijih razdoblja, za vrijeme nedavnog boravka u Hrvatskoj. Prvi put su imali priliku nastupali na Večeri mješovitih klapa Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, što im bilo nezaboravno iskustvo. S ponosom su predstavljali Hrvate iz Kanade i sretni su što su mogli zapjevati na najprestižnijoj pozornici […]

Za aranžman i videoprodukciju zaslužan je Antonio Zadro – AZART Studio. Pjesma je snimana u studiju Antonia Zadre, Ivana Bukovca i Dražena Žanka.

U nastavku pogledajte videospot…