U 18 sati

Hrvati iz Münchena za Vukovar i Škabrnju

19. studenoga 2022. u 0:10

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Vukovar.hr

Povodom 31 godinu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Hrvatska katolička župa München i Zbor hrvatskih studenata München u subotu će u 18 sati u crkvi Svetog Pavla organizirati misu zadušnicu za sve žrtve u Domovinskom ratu.

Nakon svete mise u crkvi Svetog Pavla studenti će predvoditi „Spomen čin – sjećanja“ s upaljenim svijećama…

VELIKA FOTOGALERIJA: Hrvatska zajednica u Chicagu obilježila 30 godina Vukovara

I nakon 30 godina teško se nalaze riječi kojima se može opisati bol Vukovara. On je rana, svetište, sinonim boli, patnje i stradanja. Vukovar je pregažen, ponižen i poražen… Gradio se Vukovar. Vraćali su se žitelji, oplakujući nestale i izgubljene kosti svojih najmilijih. Vukovar danas živi, unatoč svakom suludom planu, unatoč svakoj ideji koja ga […]

“Prije 31 godinu nakon 90 dana nadljudskog otpora paravojnim formacijama i jugo-vojsci, Vukovar je okupiran. Bitka za Vukovar je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu, poštujemo sve žrtve Domovinskog rata, jer je Vukovar simbol hrvatskog otpora, junaštva i žrtve za neovisnu Hrvatsku. Neka gori svijeća slobode i neovisnosti za one koji su nam svojom žrtvom darovali slobodnu i neovisnu dragu nam domovinu Hrvatsku”, napisali su iz HKŽ-a München.