Devetnica

Hrvati u irskom Corku uskoro će obilježiti prvo slavlje zaštitnika svoje zajednice

4. studenoga 2022. u 8:33

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

Približava se prvo slavlje svetkovine zaštitnika hrvatske zajednice u Corku svetoga Nikole Tavelića, koje će biti održano u ponedjeljak 14. studenoga 2022. u 19.30 sati u crkvi svetoga Finbarra (Dunbar Street, Cork).

Hrvati iz Dublina uplatili više od 1600 eura obitelji Herceg iz Petrinje

Iz Hrvatske katoličke misije Dublin javljaju kako je izvršena uplata 828.90 eura obitelji Herceg iz Petrinje. Sredstva su već utrošena na dogradnju, uređenje i grijanje montažne kuće u dvorištu njihovog obiteljskog doma u kojem žive otac, majka i dvije malodobne djevojčice. “Kako obnova njihova obiteljskog doma još nije niti započela, važno im je imati suho […]

Tome danu prethodit će molitva devetnice u čast svetom Nikoli Taveliću koja će započeti 5. studenog 2022. Molitva će biti objavljena na internetskoj stranici Hrvatske katoličke misije Dublin.

“Molimo ju rado – sa svojim obiteljima, sami, s onima s kojima stanujemo. Nakane su brojne. No neka prvenstvo ovaj puta dobije naša zajednica u Corku i sve njezine duhovne potrebe”, rekao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin.

Cork: Hrvati slave pet godina okupljanja

Hrvatska zajednica u Corku ove godine slavi petu godišnjicu svojih okupljanja u tom irskom gradu. “Iskreno, nije nam prvenstveno do brojke, nego do nas, žive zajednice (Crkve) u Irskoj koja se okuplja na euharistijska slavlja i u našoj zajednici u Corku tako neumorno radi na izgradnji zajedništva – i s Bogom, i međusobno”, istaknuo je […]

Nakon misnog slavlja vjernici će se okupiti i na druženju u župnim prostorijama. Pozivaju se oni koji mogu da se aktivno uključe u pripravu slanih i slatkih proizvoda. Prilika za svetu ispovijed bit će od 18.30 do 19.15 sati.

“Zbog što bolje organizacije ovoga, ali i drugih događaja u našoj zajednici u Corku, uključimo se u WhatsApp grupu koju smo u tu svrhu i pokrenuli. Javite se s kontakt brojem na našu e-mail adresu (info@hkmdublin.com)”, pozvao je vlč. Levaković.

Hrvati iz Dublina i Corka hodočastili u svetište Knock

Hrvatska katolička misija Dublin u subotu je treći put hodočastila Nebeskoj Majci u međunarodno marijansko i euharistijsko svetište Naše Gospe od Knocka – Kraljice Irske. “Svibanj je mjesec, polako se bliži kraj pastoralne – školske i vjeronaučne godine, pa i mi onda pođemo zahvaljivati za onim što je za nama i moliti za onim što […]

Iz misije su zaključili kako bi bilo dobro kada bi taj dan bio jedan od onih dana u godini kada će vjernici s cijelog otoka hodočastiti u ovu hrvatsku zajednicu u Corku.