Velika Gospa

Hrvati u Torontu prikupili više od 12 tisuća dolara za svoj park Father Kamber

27. kolovoza 2021. u 10:11

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook

Mladen Horvat, župnik župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi, napisao je pismo u kojem se zahvaljuje svim vjernicima i svećeništvu na organizaciji Velike Gospe.

Kakva senzacija! Niagarini slapovi i CN Tower u bojama hrvatske zastave

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, Generalni konzulat u New Yorku organizirao je u subotu navečer po lokalnom vremenu osvjetljavanje američke strane Niagarinih slapova u bojama hrvatske zastave. Spektakl je od 21 do 21:45 sati te ponovno od 22 do 22:25 sati uživo prenosio svjetski servis EarthCam, javlja Irena Ozimec. Svečanosti su prisustvovali veleposlanik Republike […]

Njegove dojmove prenosimo u cijelosti…

“Naš župni blagdan Veliku Gospu ove smo godine ponovno proslavili u Župnom parku Father Kamber u Mississaugi.

Najljepše zahvaljujem svima vama koji ste se uključili u organizaciju proslave. Hvala marljivim rukama koje su pripremale meso, kao i svima vama koji ste kupili meso, te prihvatili ovogodišnji prijedlog prijavljivanja kupnje unaprijed, čime ste pomogli pri organizaciji samog piknika. Tako se rasterećuje odgovornost onih koji pripremaju meso, jer se nikada ne zna točno tko će sve kupiti. Ovu praksu namjeravamo zadržati i u budućnosti.

Hrvatska župa u Mississaugi traži pomoć za uređenje parkirališta

U Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi već duže vremena vidljiva je potreba za uređenjem parkirališta koje je u vrlo lošem stanju. Prije više od dvije godine zatraženo je dopuštenje od Nadbiskupije Toronto da se krene u taj projekt, no zbog početka pandemije preskočena je 2020. te je ponovno dobivena dozvola za izvođenje projekta. Parkiralište će […]

Hvala marljivim rukama koje su prodavale ulaznice i tako prikupile, zajedno s prodanim mesom, prihod od $12,377.79 za potrebe uzdržavanja Župnoga parka Father Kamber.

Hvala vlč. gospodinu Božidaru Tenšeku, župniku Župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi, koji je predvodio misno slavlje i uputio nam prekrasnu propovijed, kao i susjednim svećenicima i bogoslovima koji su prisustvovali slavlju.

Hvala svima koji ste sudjelovali u sv. misi svojim pjevanjem, sviranjem, čitanjem, brigom oko cvijeća, razglasa i uređenjem liturgijskog prostora.

Hvala svima vama koji ste došli u park i uključili se u proslavu svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije. Bog nam je dao prekrasno vrijeme i želimo Njemu reći hvala za lijepo vrijeme i mogućnost da ove godine ponovno budemo zajedno kao velika obitelj za istim stolom.

Svećenik koji je djelovao u Torontu, Hamiltonu, Mississaugi i Oakvilleu proslavio 55 godina svećeništva i 30. obljetnicu biskupstva

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac u nedjelju je pokraj kipa bl. Alojzija Stepinca na krašićkom trgu proslavio 55 godina svećeništva i 30. obljetnicu biskupstva, javlja IKA. Koncelebrirali su propovjednik na misnome slavlju vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić, sisački biskup Vlado Košić, varaždinski biskup Bože Radoš, umirovljeni varaždinski biskup […]

Neka Župni park Father Kamber nastavi biti mjesto susreta i zajedništva mlađih i starijih, u kojem će se uvijek čuti vesela pjesma i hrvatska riječ, te doživjeti radost što susrećemo jedni druge”.

Rev. Mladen Horvat