Broji 40 članova

Hrvati u Zürichu utemeljili Biblijski klub sv. Jeronima. Evo o čemu je riječ…

4. travnja 2024. u 20:35

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Zürich

U Hrvatskoj katoličkoj misija Zürich jučer je utemeljen Biblijski klub sv. Jeronima koji broji 40 članova. Cilj kluba je poticati članove i druge u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich na čitanje Svetog pisma.

Zanimljiv susret u HKM-u Zürich: Sigurnost nije samo u gomilanju stvari, nego i u biti

Susret o temi „Post spašava obitelj“, u okviru pastorala obitelji, održan je u utorak u crkvi sv. Feliksa i Regule u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich. Misionar u HKM-u St. Gallen fra Marinko Šakota predmolio je molitvu i održao predavanje o postu. Glazbenik Stijepo Gleđ Markos predvodio je pjevanje. Susret je počeo pjevanjem Psalma 88 „Vapaj […]

Na početku prvog susreta pročitane su riječi iz Dogmatske konstitucije o božanskoj objavi: „Isto tako Sveti sabor gorljivo i na poseban način potiče sve Kristove vjernike, a osobito članove redovničkih zajednica, da čestim čitanjem božanskih Pisama izuče ‘najuzvišenije poznavanje Isusa Krista’“ (DV 25).

Moto Kluba su riječi sv. Jeronima „jer nepoznavanje Pisama jest nepoznavanje Krista“.

Hrvati iz Züricha organizirali izložbu jaslica koje su sami napravili

Povodom 800. obljetnice prvih jaslica sv. Franje, Hrvatska katolička misija Zürich organizirala je jučer izložbu jaslica u crkvi sv. Feliksa i Regule. Sv. Franjo zatražio je pred Božić 1223. od prijatelja Ivana da napravi jaslice na hridi u šimi izvan Greccia. Nad tim jaslicama bio je oltar na kojem su slavili božićnu svetu misu. Ovih […]

Prvo predavanje održao je fra Iko Skoko pod naslovom: „Nastanak Biblije“. Članovi kluba okupljat će se jedanput mjesečno, a za svaki dan u godini dobit će prijedlog koja bi poglavlja iz Biblije trebalo pročitati.