Švicarska

Zanimljiv susret u HKM-u Zürich: Sigurnost nije samo u gomilanju stvari, nego i u biti

28. veljače 2024. u 8:52

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Zürich

Susret o temi „Post spašava obitelj“, u okviru pastorala obitelji, održan je u utorak u crkvi sv. Feliksa i Regule u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich.

Održana korizmena duhovna obnova u HKM-u Zürich

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu od 15. do 18. veljače održana je korizmena duhovna obnova koju je predvodio fra Ivan Slišković. Za glazbenu pratnju bio je zadužen zbor Župe Krista Kralja iz Čitluka pod vodstvom s. Slavice Kožul. Fra Ivan je govorio o temama kao što su potreba oproštenja, ne samo prema drugima već […]

Misionar u HKM-u St. Gallen fra Marinko Šakota predmolio je molitvu i održao predavanje o postu. Glazbenik Stijepo Gleđ Markos predvodio je pjevanje.

Susret je počeo pjevanjem Psalma 88 „Vapaj iz nevolje“. Nakon molitve, uslijedilo je predavanje u kojem je fra Marinko govorio o tri dimenzije posta: tjelesnoj, unutarnjoj i jačanju vjere.

Prva dimenzija uči čovjeka da je hrana lijek ako se konzumira racionalno. Ako se konzumira prekomjerno, lijekovi će postati hrana. Druga dimenzija odgaja čovjeka da bude slobodan, te da može izabrati što je uistinu potrebno, a ne sve što se nudi na tržištu i reklamira.

Treća dimenzija podučava da sigurnost nije samo u gomilanju stvari, nego i u biti. Pomaže čovjeku vježbati se u strpljivosti da bi bio sposoban čekati i izdržati i u teškim trenucima. Ta dimenzija osposobljava pojedinca za građenje odnosa s drugim osobama, posebice s članovima obitelji i s Bogom.

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila Stepinčevo: Komunisti mrze, osvećuju se, pljačkaju i ubijaju

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila je blagdan bl. Alojzija Stepinca svečanom misom koju je u nedjelju u crkvi sv. Josipa u Dietikonu predvodio fra Iko Skoko. Fra Iko je počeo propovijed odgovorom blaženog Alojzija Stepinca osobi koja ga je upitala kako on vidi budućnost hrvatskog naroda. Blaženik je odgovorio: „Dok god moj narod časti Blaženu […]

Okupljeni su sa Gleđom Markosom otpjevali pjesme “Krist na žalu” i “Došli smo ti, Majko draga”.