Chicago

Hrvatska baština održala svoj godišnji koncert

12. veljače 2023. u 8:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Dijaspora.hr

U Chicagu djeluju tri hrvatske škole jezika i plesova. Većinom okupljaju mlade osnovnih i srednjih škola. Prije 17 godina skupina entuzijasta okupljenih oko gospodina Vinka Armića i njegovih prijatelja započela je program pod imenom Hrvatska baština, kako bi okupili starije članove zajednice koji su na fakultetima ili su već profesionalci u svom poslu.

Hrvatska baština u Chicagu obilježila svoj 15. rođendan

Obljetnice su prigodne zahvale za prijeđeni put, ali u dijaspori one su i motiv za nova okupljanja, nove događaje i nove mlade članove. U Chicagu djeluju tri hrvatske škole jezika i plesova. Većinom okupljaju mlade osnovnih i srednjih škola. Prije 15 godina skupina entuzijasta okupljenih oko gospodina Vinka Armića i njegovih prijatelja započela je program pod […]

Tako je Kulturno umjetničko društvo Hrvatska baština u subotu održalo svoj godišnji koncert u župi sv. Jeronima u Chicagu.

Dijaspora.hr

Sve prisutne pozdravio je Vince Armić, predsjednik društva, a prigodnim riječima obratio se i fra Marko Puljić, kustos Hrvatskih franjevaca za Ameriku i Kanadu. Skup je ugodnim riječima pozdravila i Sanja Laković, generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu.

Dijaspora.hr

Nakon programa uslijedila je zabava s Tamburaškim sastavom Allegro iz Vukovara.

Dijaspora.hr