o. Ilija Lešić

Hrvatska katolička misija Hamburg ima novog kapelana

5. ožujka 2024. u 8:53

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Hamburg

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu za novog kapelana imenovan je Ilija Lešić, mag. theol. Dolazi iz općine Novi Travnik – selo Ruda (župa Presvetog Srca Isusova – Pećine).

Duh zajedništva i povezanost hrvatske zajednice u Hamburgu

Obilježavanje 54. godišnjice Hrvatske katoličke misije u Hamburgu održano je na prvu nedjelju došašća. Središnji događaj bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio otac Anto Gavrić, prior samostana blaženog Augustina Kažotića. Njegovo vođenje mise odražavalo je duh zajedništva i povezanosti hrvatske zajednice u Njemačkoj. Posebni naglasak stavljen je na život i djelovanje hrvatskog blaženika Augustina […]

O. Ilija diplomirao je 20. veljače 2023. godine s akademskim naslovom magistra teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Na blagdan sv. Alberta Velikog, 15. studenog 2023. godine, polaganjem ruku mons. Mije Gorskog, pomoćnog biskupa zagrebačkog, zaređen je za prezbitera. Prethodno je službu obnašao u samostanu i župi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu.

Dosadašnji kapelan dr. sc. Mirko Irenej Vlk služio je pri Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu od 7. studenog 2016. godine do 1. ožujka 2024. Tijekom tog razdoblja uz redovite dužnosti napisao je i obranio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu doktorsku disertaciju na temu Politička teologija 20. stoljeća: Carl Schmitt i J.B. Metz. Svoju disertaciju zatim je publicirao kao knjigu pod naslovom Complexio Oppositorum: politička teologija 20. stoljeća, a koja je predstavljena 25. ožujka 2022. godine u Zagrebu.

Hamburg: Antonio Tkalec svojim glazbenim i pjevačkim talentom oduševio brojne Hrvate

Varaždinski kantautor suvremene duhovne glazbe Antonio Tkalec održao je u subotu, u organizaciji Hrvatske katoličke misije Hamburg, koncert duhovne glazbe u dvorani Nadbiskupije Hamburg pod nazivom „Ovo nije vrijeme predaje“. Peti je to album kršćanskog glazbenika, koji – kako ističe – od mladih dana je povezan s duhovnom glazbom; u Franjevačkoj crkvi u Varaždinu ponekad […]

Po okončanju službe u Hamburgu, o. Mirko Vlk vraća se u Hrvatsku preuzeti nove dužnosti.