Božo Serdarušić

Hrvatska katolička misija Koblenz na bogosloviju ispratila mladića iz svoje zajednice

8. rujna 2021. u 15:00

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Koblenz

Hrvatska katolička misija Koblenz pohvalila se na Facebooku kako je na bogosloviju Wigratzbad ispratila Božu Serdarušića, mladića odgojenog u svojoj zajednici, člana liturgijske skupine, revnog ministranta i dugogodišnjeg člana misijske tamburaške skupine.

HKM Göttingen-Braunschweig: Odlazak don Ante Ivančića i dolazak vlč. Tomislava Kolara

U službu voditelja Hrvatske katoličke misije Göttingen-Braunschweig u nedjelju je svečano uveden vlč. Tomislav Kolar, svećenik Sisačke biskupije. Zajednica se ujedno oprostila od dosadašnjeg voditelja misije don Ante Ivančića, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije. Misnim slavljima u Braunschweigu i Göttingenu prisustvovali su: dr. Christian Hennecke iz Vijeća generalnog vikarijata koji je zadužen za dušobrižništvo katolika drugih materinskih […]

Božo je drugi Hrvat iz ove zajednice koji je odlučio odgovoriti na Božji poziv i poći putem svećeništva…

“Zajednica se s pomiješanim osjećajima sreće, tuge i ponosa oprostila od našeg Bože. Na kraju mise, uz riječi poticaja i darove za uspomenu, od novog bogoslova oprostili su se župnik, predstavnici tamburaša i zbora te zajednice mladih”, javljaju iz HKM-a Koblenz.

Hrvatska katolička misija Koblenz

Nakon misnog slavlja druženje je nastavljeno uz zajednički ručak predstavnika misijskih skupina, župnika i novog bogoslova te neizostavnu pjesmu tamburaša kojima će Božo sigurno nedostajati. Druženje je završeno zajedničkom pjesmom Krist na žalu.

Vijesti iz Irske: U crkvama nove mjere, ređenje Antuna Pašalića…

Irska Vlada objavila je nove mjere u borbi protiv koronavirusa koje se primjenjuju od 6. rujna 2021., a tiču se i bogoslužnih prostora. Iz Hrvatske katoličke misije Dublin javljaju što to znači za njihovu župu: naša crkva može biti popunjena vjernicima u 50 posto svoga kapaciteta, što znači da broj prisutnih smije prijeći 100. Više […]

“Drugo zvanje u zajednici u kratko vrijeme velika je čast i odgovornost te zasigurno veliki i nezasluženi Božji dar kao i plod naših molitva, posebno za duhovna zvanja za koja redovito u zajednici molimo”, zaključuju iz HKM-a Koblenz.