Potpisan ugovor

Hrvatska kuća u Subotici do kraja godine pod krovom

16. rujna 2021. u 9:51

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 22. srpnja usvojila Zaključak kojim se odobrilo 1,8 milijuna kuna za nastavak izgradnje „Hrvatske kuće” u Subotici, Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji početkom kolovoza steklo je potrebne uvjete za raspisivanje javne nabave za građevinske radove od strane HNV-a kao ulagača.

Dobrotvorni koncert hrvatske redakcije Radio Marije Srbije: Ne tražimo pomoć za sebe, nego za vas

U franjevačkoj crkvi Sv. Mihovila arkanđela u Subotici održan je u srijedu dobrotvorni koncert hrvatske redakcije Radio Marije Srbije, javlja IKA. Program je održan pod geslom „Svjedoci nade“ s ciljem prikupljanja pomoći za opstanak jedinog katoličkog radija u Republici Srbiji koji emitira program na hrvatskom jeziku. Na koncertu su nastupili VIS „Ritam vjere“ i Molitvena […]

Uspješno je provedena i ova javna nabava te je 14. rujna potpisan ugovor s izvođačem radova koji do kraja godine treba završiti vanjske građevinske radove, tako da objekt bude pod krovom.

Inače, izgradnja podrumskih prostorija i postavljanje prve ploče ovih dana se privodi kraju, tako da će radovi na izgradnji „Hrvatske kuće“ biti nastavljeni bez zastoja.

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman izrazio je u telefonskom razgovoru veliku radost što projekt ide prema planu.

Hrvatsko vijeće u Srbiji pomaže mladima u odabiru profesionalnog puta

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, od 10. do 11. kolovoza održano je testiranje 20-ero učenika sedmih razreda osnovne i trećih razreda srednje škole. Testiranje je prvi dio programa profesionalne orijentacije GPS „Gdje Poći Sutra!?“ koji organizira HNV uz suorganizaciju Udruge „Naša djeca“ i Hrvatskog prosvjetnog društva „Bela Gabrić“, a čiju je realizaciju […]

„Naravno da smo svi, ne samo u HNV-u, već kao cijela zajednica zadovoljni kako se ostvaruje ovaj kapitalni projekt. Zahvaljujući značajnim financijskim sredstvima koje je osigurala Vlada Republike Hrvatske na čelu s Andrejem Plenkovićem, dobili smo priliku isti uspješno realizirati. HNV se nanovo pokazao kao pouzdani partner u suradnji s tijelima vlasti u Republici Hrvatskoj koji je sposoban ostvarivati i najsloženije projekte”, rekla je predsjednica HNV-a Jasna Vojnić.

Podsjetimo, riječ je o objektu u kojem će se nalaziti dvije krovne institucije Hrvata u Republici Srbiji: HNV i NIU „Hrvatska riječ”, a sa sadašnjim prostorima HNV-a i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata „Hrvatska kuća“ će činiti jedinstvenu cjelinu.

Hrvati u Srbiji digitalizirali fotografije javnih proslava od 1911.

Krajem svibnja 2021. godine, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, uz pomoć suradnika Marinka Piukovića, direktora UBH Dužijanca, pasioniranog sakupljača artefakata iz prošlosti Ljudevita V. Lamića i brojnih drugih pojedinaca, skupio, obradio i objavio fotografije koje tematiziraju proslavu Dužijance u Subotici u topoteci Baština Hrvata u Srbiji. U ovoj virtualnoj platformi ICARUS centra, otvorenoj krajem 2019., […]

Svečanim polaganjem kamena temeljca 28. travnja ove godine obilježen je početak radova na spomenutom objektu, a do kraja godine, zahvaljujući kontinuiranoj podršci Vlade i vodstvu HNV-a, bit će završeni vanjski građevinski radovi. Riječ je, inače, o prvom značajnijem kapitalnom projektu hrvatske zajednice u Republici Srbiji koji financira Vlada Republike Hrvatske, a počeo se realizirati u aktualnom IV. sazivu HNV-a.